Városinfó

Letakarták az Avas Szállót

2012-01-26 17:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avas_szallo_halo_120126_ja_3.jpg

Hálóval vonták be csütörtökön az Avas Szállót. A városháza tájékoztatása szerint, az évekkel ezelőtt átépítés közben félbehagyott, és azóta kihasználatlanul álló, lepusztult épület felújítására továbbra is várni kell, viszont a főépítész és a hatósági osztály közreműködésével sikerült elérni, hogy a tulajdonos letakarja a romos épületet. Egyébként a város és az ingatlan tulajdonosa perben áll egymással, az önkormányzat pedig keresi azt a befektetőt, aki vállalná az Avas Szálló felújítását.

Dobos Tímea, a városháza szóvivője elmondta, ez egy átmeneti megoldás, ami ugyan a gondot nem oldja meg, de legalább nem fog látszódni az épület, vagyis jelenlegi állapotában inkább romhalmaz.  

– Az állagmegóvást mindez nem befolyásolja, de előnye azért van, hiszen legalább a rágcsálók nem tudnak majd bemenni, és a városképet nem rombolja majd annyira, mint most – mondta Dobos Tímea.

avas_szallo_halo_120126_ja_1.jpg

Hét elején a MiskolcTV híradója foglalkozott a valamikor szebb napokat is megélt Avas Szállóval. Akkor az az információ jutott el szerkesztőségünkhöz, hogy mivel az épület őrzése megszűnt, egyesek bejutnak a területre, és elvisznek onnan mindent, ami mozdítható.

A rendőrség akkor a Miskolc Ma-nak úgy nyilatkozott, hozzájuk hivatalosan nem érkezett bejelentés rongálásról és arról sincs tudomásuk, hogy valaki, vagy valakik eltulajdonítottak volna bármit az Avas Szálló épületéből.

Mint arról már a minap.hu is beszámolt, a város évek óta perben áll az Avas Szálló tulajdonosával, akit egyébként többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnie, sem a híradó, sem pedig a minap.hu munkatársainak.

avas_szallo_halo_120126_ja_4.jpg

Dobos Tímea szerint két évvel ezelőtt 1 milliárd forint feletti összegre értékelték a romos és lepusztult állapotban lévő ingatlant. Hozzátette, a következő tárgyalás két hónap múlva lesz, és márciusban várható, hogy kirendelnek egy igazságügyi szakértőt, aki reális képet adhat az Avas szálló értékéről.

Amennyiben az ügyben előrelépés történik, a minap.hu arról részletesen be fog számolni.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

 • 2012-01-30 18:39

  Bartolini

  Arról nem is szólva, hogy a járda a gyalogosok elől évek óta egy ronda palánkkal van elkerítve..
 • 2012-01-27 07:43

  globo

  Miért nem olyan anyaggal takarták le, amire rá van fényképezve a régi, makulátlan szálló? Akkor legalább messziről úgy nézne ki, hogy rendben van.Ennek így semmi értelme...
 • 2012-01-26 21:51

  nevemsenki

  Szép ez a miskolci főutca.Minket Tapolciak el akartunk válni Miskolctól, nem engedték meg. De azóta agyba főbe büntetgetnek minden kitalált hülyeségért. Csoda hogy hogy a Tapolca mennyire utálja ,ezt a kedves vezetőt, ezt a ... "város"t ?Hotel misko [ tovább ... ]
 • 2012-01-26 21:11

  SzGabesz

  Az még rendben van, hogy átlátszó, mert legalább azt az érzetet kelti, hogy felújítás alatt van. De hogy ki veszi be ezt, hogy a háló véd a rágcsálók ellen, mikor a falon is átrágják magukat?
 • 2012-01-26 19:22

  Tompa Sándor

  De hát nagyon átlátszó!

Miskolc TV mai műsora

2022-01-27 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!