Közélet

Minőségi téligumit kaptak a mentők

2012-01-04 15:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mentok-teligumi-120104ml_6.jpg

Zsiga Marcell alpolgármester és a Háromkő Egyesület négy darab prémium minőségű téli gumit adományozott szerdán délelőtt az OMSZ Miskolci Mentőállomásának, amelyet az egyik Mercedes esetkocsira szerelnek fel.

– Szükségünk van az ilyen adományokra is, mivel a mentők alapvetően négy évszakos gumikkal vannak ellátva, kaptunk téli gumikat is, de nem elegendőt. Márpedig az Országos Mentőszolgálat is arra törekszik, hogy télen téli gumi legyen a járműveinken – magyarázta Breitenbach Géza, az Észak-magyarországi Regionális Mentőszolgálat orvos-igazgatója miért is fontos számukra az adomány. Mint megjegyezte, ilyen jó minőségű szettre, mint amit kaptak egyébként se futotta volna a mentőknek, ezért az egyik Mercedes esetkocsira szerelik fel az ajándékba kapott téli gumikat.

– Szívesen segítek a rendelkezésemre álló alpolgármesteri alapból azoknak a miskolci egyesületeknek, amelyek Miskolc lakosságának hasznára váló célokért küzdenek. Örültem tehát, amikor a Háromkő Ifjúsági Természetjáró és Kulturális Egyesület azzal keresett meg, hogy az Országos Mentőszolgálat Miskolci Mentőállomásának szeretnének valamivel segíteni. Amennyiben a lehetőségek és a források engedik, a jövőben is támogatom a hasonló kezdeményezéseket – mondta az alpolgármester.

Hozzátette, még tavaly januárban megkereste Breitenbach Gézát, az Észak-magyarországi Regionális Mentőszolgálat orvos-igazgatóját, hogy megtudja tőle, milyen állapotban van a miskolci mentőállomás, milyen a műszaki háttér, és mi szorul fejlesztésre, javításra. Azzal kellett szembesülniük, hogy a gépkocsiállomány átlagéletkora tíz év, legutóbb pedig 2007 körül állítottak üzembe új járművet.

– Az ember országgyűlési képviselőként is próbál segíteni a városán. Megkerestem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát, hogy milyen miskolci fejlesztések részesülnek támogatásban – mondta Zsiga Marcell.

2011-ben 1 milliárd forintot fordított a magyar kormány mentőautók beszerzésére, ebből az összegből több mint 30 jól felszerelt, új kocsit vásároltak. Kettő mentőautót kap Miskolc is, olyan típust, amilyen Magyarországon máshol nincs. Nagyobbak, jobban felszereltek, mint az eddig használt típusok. Várhatóan január végén, február elején állítják üzembe a két járművet.

Önkormányzattól ritkán kaptak támogatást, Miskolcon erre tudomása szerint még nem volt példa. Az alpolgármesteri alapból 300 ezer forinttal segítette a cserkészek kezdeményezését.

– Folyamatosan együtt dolgozom a miskolci mentősökkel és korábban is szembesültem a fejlesztésre szoruló eszközparkkal, amit lehetőség szerint megpróbálnak fejleszteni – mondta Zsiga Marcell alpolgármester. – Állami beruházásból érkezik két új, teljesen felszerelt mentőautó. Addig is úgy tudtam segíteni, hogy saját forrásból, a cserkészekkel közösen támogattam négy téligumival a menőket. 

minap.hu
Fotó: Mocsári L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-11-17 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!