Egyház

Tízmillió forint értékben adományoznak tűzifát télen

2011-12-24 08:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tízmillió forint értékben adományoz tűzifát december közepétől január végéig országos akciója keretében a Katolikus Karitász - közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Mint mondta, a Katolikus Karitász az erdőgazdaságokkal együttműködve bonyolítja le az adományozást, az egyházmegyei szervezetei felmérik, hogy az adott püspökség területén melyik a legrászorultabb ötven család. Az erdőgazdaságok kiszállítják a tűzifát, a karitász pedig kifizeti nekik az árát.

Écsy Gábor elmondta, a karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű kezdeményezése keretében önkéntesei segítségével gyűjtött azoknak, akiknek gondot okoz a téli tüzelő beszerzése, munkatársaik pedig gyertyákat adtak a pénzadományokért cserébe.

A Katolikus Karitász országos igazgatója szólt arról, hogy aktuális akcióikat az 1356-os telefonszám hívásával is lehet támogatni, a segélyvonalra menő minden hívás 500 forinttal segíti a rászorulókat.

Kiemelte, hogy Erdő Péter bíboros az ünnepek előtt a fővárosi Magyar Szentek Templomában 250 nehéz körülmények között élő gyermeknek nyújtott át játékokat és édességet tartalmazó ajándékcsomagot. Ezeket részben az iskolákban kihirdetett felhívások nyomán a tanulók ajánlották fel szegény sorsú társaiknak.

Eredményeik között említette, hogy Devecserben a héten negyven melléképületet adtak át az iszapkatasztrófa károsultjainak. Ugyanitt ötszáz gyermeknek adtak karácsonyi műsort, Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati követe pedig karácsonyi ajándékcsomagokat osztott ki közöttük.

Szintén a héten 500 adag meleg ételt osztottak a hajléktalanoknak a fővárosban, és 150 élelmiszercsomagot is kiosztottak nekik.

Écsy Gábor utalt arra, hogy a Katolikus Karitász azért tud hatékonyan működni, mert plébániai, illetve egyházmegyei szervezeteik hatékonyan helyben tudják felmérni, hogy kiknek van leginkább szükségük a segítségre.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!