Városinfó

Zöld Nyíl: hiánypótolt és győzött a GANZ-SKODA

2011-11-24 18:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villamos-110901ml_03.jpg

A GANZ-SKODA Közlekedési Zrt. lett a Zöld Nyíl miskolci villamosprojekt negyedik járműtenderének győztese, így döntött ugyanis csütörtökön rendkívüli ülésén Miskolc közgyűlése. A cseh járműgyártó így 31 darab villamost szállíthat a városba, a az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló nagyprojekt- keretein belül – közölte Dobos Tímea városházi szóvivő.

A közgyűlés döntése alapján érvényes ajánlatot a GANZ – Skoda Közlekedési Zrt., az Ansaldobreda S.p.A, valamint a Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), S.A tett.

Érvénytelen az ajánlata  az S.C. ASTRA Vagoane Cālātori S.A. Arad, és a Solaris Bus and Coach SA. járműgyártó cégeknek a Kbt. 88.§ (1) bekezdés e) és f) pontja alapján.

A  közgyűlés által kihirdetett eredmény alapján a közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, összességében a legelőnyösebb ajánlatot a Ganz Skoda, második legelőnyösebbet pedig az első eredményhirdetéskor győztes AnsaldoBreda tette.

Elsőre az Ansaldo

A közlemény emlékeztet, az előzményekre, miszerint Miskolc önkormányzata és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. által május 25-én megindított (időrendben a negyedik járműbeszerzésre irányuló) közbeszerzési eljárásban volt már egy eredményhirdetés szeptember 1-jén. Akkor a közgyűlés, a bíráló bizottság döntési javaslata alapján az olasz AnsaldoBreda S.p.A. járműgyártó céget hirdette ki győztesnek. A második legkedvezőbb ajánlatot tevő cég a spanyol CAF volt; az S.C. ASTRA Vagoane Cālātori S.A. Arad, a Solaris Bus and Coach SA. és a GANZ-Skoda Közlekedési Zrt. ajánlatát pedig érvénytelenné nyilvánították.

Az eredményhirdetést követően a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) jogorvoslati kérelmet nyújtott be a cseh Ganz-Skoda valamint a lengyel Solaris, a spanyol járműgyártó pedig előzetes vitarendezési kérelmet kért, majd a későbbiekben szintén jogorvoslati kérelmet nyújtott be.

Ismételt eredményhirdetés

A KDB előtt folyamatban volt jogorvoslati eljárások lezárásaként három határozat született. A döntőbizottság a Solaris és a CAF jogorvoslati kérelmét elutasította, a Skoda jogorvoslati kérelmének azonban két kérelmi elem vonatkozásában részben helyt adott. Ez utóbbi határozat alapján – figyelemmel az eljárást lezáró döntés megsemmisítésére - ajánlatkérők az eljárásban a bírálati szakaszt újra nyitották, és azon esetekben, ahol a KDB álláspontja szerinti újabb hiánypótlás elrendelésére volt lehetőség, hiánypótlási felhívást intéztek az érintett ajánlattevőkhöz. A bírálati szakasz újranyitásával egyidejűleg – figyelemmel a CAF által indított jogorvoslati eljárás tapasztalataira – ajánlatkérők a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt.-t további tájékoztatás benyújtására hívták fel a karbantartási díj kapcsán tett vállalása tekintetében.

Ajánlatkérők a fenti hiánypótlási felhívást november 8-án, a további tájékoztatás-kérést pedig november 9-én küldték ki, az iratok benyújtási határideje november 16. délelőtt 10 óra volt. A bíráló bizottság a beérkezett dokumentumokat elbírálta, majd ezt követően elkészítette az újabb eljárást lezáró döntési javaslatot.

Módosított határidő, újabb jogorvoslat

Dobos Tímea felhívta a figyelmet arra is, 2011 év végéről 2014. december 31-re módosult a projekt végdátuma.

„Mivel a villamos járműbeszerzések kapcsán eddig lefolytatott közbeszerzési eljárások eredménytelenül zárultak, a járművek gyártása és leszállítása meghaladta volna a támogatási szerződésben megjelölt, a projekt fizikai befejezésének tervezett napját, ami eredetileg 2011. december 31. volt. A Projekt Igazgatóság ezért kezdeményezte a közreműködő szervezetnél a támogatási szerződés határidejének módosítását a tárgyi eljárásra való hivatkozással 2014. december 31-re. Az NFÜ KÖZOP Irányító Hatósága által ellenjegyzett módosított Támogatási Szerződést 2011. szeptember 30-án érkezett meg. A projekt végső határideje tehát 2014. év végére módosult.” – írja a közlemény.

Legfrissebb hírek szerint a közbeszerzési eljárással kapcsolatosan – azaz az új bírálati szakasszal összefüggésben – 2011. november 23-án a CAF jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A jogorvoslati eljárás várhatóan a napokban indul meg.

A Zöld Nyíl 2009 Konzorciummal kapcsolatos kérdéseiket és véleményüket megírhatják a http://www.miskolcblog.hu/ oldalon, ahol friss információkat is találnak.T.Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!