Külföld

Miskolci oktatók Aschaffenburgban

2008-06-19 17:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetemilatogatas.jpg

Egyhetes kurzust tartott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának három oktatója a közelmúltban Miskolc testvérvárosa, Aschaffenburg felsőoktatási intézményében.

A miskolci kar és az aschaffenburgi University of Applied Sciences mérnöki kara közötti együttműködésben a 2007 márciusában Miskolcon megrendezett microCAD konferencia nyitott új fejezetet – ekkor írta alá a két intézmény vezetése az egyetemek vezetői által is szignált kari együttműködési szerződést.
A szerződés keretében megvalósuló oktatási együttműködés egyik fontos eleme az Aschaffenburgban indított elektromérnöki mesterképzésben való részvétel. Ennek jegyében járt a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának három oktatója Miskolc testvérvárosában a közelmúltban. Az egyhetes, június 2-6. közötti angol nyelvű kurzuson Vadászné dr. Bognár Gabriella, dr. Kalmár László és dr. Palásthy Béla tartott matematikai, áramlástechnikai és fizikai órákat a mesterképzésben résztvevő német hallgatóknak.
Az oktatói mobilitásra várhatóan a következő tanévben is lesz példa e mesterképzés kapcsán, hiszen a június eleji alkalom sikerrel zárult, s ez az intézmények kapcsolatán túl a testvérvárosi köteléket is erősíti.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-27 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!