MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Rövidesen beüzemelik a biomassza-fűtőművet

2011-11-10 20:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE biomassza-eromu-111110ml_5.jpg

Jól halad az építkezés Miskolcon, a Kenderföldön, a tervezett biomassza-fűtőmű még idén megkezdheti a próbaüzemet, a tervek szerint 1100 lakásnak szolgáltat majd távhőt a környéken.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, egy 3 MW teljesítményű kazánházat építenek a MIHŐ Gagarin utcai telephelye mögé, zárt faapríték tárolóval. A beruházás összköltsége 780 millió forint, melyhez 329 milliós uniós támogatást is kapott a beruházó Bioenergy-Miskolc Kft. A beruházáshoz tartozik 900 méternyi távhővezeték lefektetése is, amellyel összekötik a Kenderföldi és a Dorottya utcai kazánházakat. Ezzel csökken a távhőrendszer gázigénye, egy évben egymillió köbméter földgázt tudnak kiváltani. A fűtőműben négyezer tonna biomasszát használnak fel, amelyhez a faaprítékot a Városgazda Kft., az AVE Miskolc Kft. és környékbeli erdészetek, erdőgazdaságok biztosítják.

biomassza-eromu-111110ml_1.jpg

Mint Orbán Pétertől, a Bioenergy-Miskolc Kft. igazgatói munkatársától megtudtuk, kedden helyszíni ellenőrzést tartott a támogató hatóság az építkezésen, melyet egy bejárással kötöttek össze, és amelyen mindent rendben találtak. A fűtőmű lelke a biomassza kazán egy hete érkezett meg, és már össze is szerelték, illetve felállították már a kéményt is. A napokban a villamos és hidraulikus bekötések történnek a terveknek megfelelően. Egy kicsi csúszás van a kivitelezésben, de így is még idén elindulhat a próbaüzemmel a biomassza-fűtőmű működése.

H. I.
Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!