Városinfó

Ünnep: Misley Emesére és a munkásgyűlésre emlékeztek

2011-10-21 16:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 56-misley-emese-111021ml_24.jpg

Szabó Lőrinc és Misley Emese valamint a DIGÉP munkásgyűlés emléktábláját is megkoszorúzták az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából rendezett miskolci megemlékezések részeként pénteken. Az ünnepségsorozat szombaton és vasárnap is folytatódik koszorúzásokkal, ünnepségekkel és családi programokkal.

Misley Emese, a mártírhalált halt 13 éves kislány emléktáblájánál Zsiga Marcell alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.

56-misley-emese-111021ml_12.jpg

– 1956 egy példátlan igazság utáni vágyról tesz tanúbizonyságot, akkor olyan országban éltek szüleink, nagyszüleink, mely vezetőinek minden szava hazug volt – mondta Zsiga Marcell. Mint mondta, 1956-ban születőben volt egy program, melyet mindenki megértett, ez pedig a szabad és igaz ország programja volt, ahol a hazugság nem játszhat többé szerepet.

56-misley-emese-111021ml_22.jpg

– Ez az üzenet a mai napig igaz, soha többé nem élhetünk hazug világban, mert az megbetegíti az emberek testét és lelkét is. Hálásak lehetünk a mártírjainknak, mert megmutatták azt az utat, mely kivezet a hazugságból, s mely Istenhez, hazához, családhoz, a magyar nemzethez vezet – hangsúlyozta az alpolgármester.Zsiga Marcell beszédét megelőzően a Munkácsy-közben a Bársony János Általános Iskola tanulói adtak műsort. A Misley emléktáblánál tartott megemlékezést megelőzően megkoszorúzták Szabó Lőrinc emléktábláját is, ezen a helyszínen a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola adott műsort. A pénteki koszorúzások zárásaként pedig hagyományszerűen megemlékezést tartottak a DIGÉP munkásgyűlés emléktáblájánál is.

digep_koszoru_111021_ja_20.jpg

A műsorokat követően mindhárom helyszínen elhelyezték az emlékezés koszorúit a város, az egyetem valamint pártok, civil szervezetek képviselői, országgyűlési és önkormányzati képviselők.

digep_koszoru_111021_ja_1.jpg

Szombaton reggel 9 órától a Zsolcai kapuban található emléktáblánál folytatódnak az ünnepi megemlékezések. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond majd beszédet, és közreműködik Püspöki Péter, valamint a Montázs Drámapedagógiai Egyesület. A koszorúzások ezt követően egésznap folytatódnak, végül háromnegyed ötkor kezdődik a központi ünnepség, melyen Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mond majd beszédet.

Az ünnepségekről a minap.hu – a mai napi megemlékezésekhez hasonlóan – tudósít majd.

Kiss J. – Tajthy Á. – Kujan I.
Fotó: Juhász Á. – Mocsári L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!