Városházi hírek

Autópálya épül a román határig

2011-10-13 12:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Több vidéki nagyberuházásról döntött a kormány: a legjelentősebb tétel az M43-as megépítése Makó és a román határ között.

A kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, 23 kilométernyi autópálya épül majd Makó és az országhatár között. Az erre megszavazott támogatás 65 milliárd forint, amelyből 40 milliárdot az Európai Unió áll.

Giró-Szász András a további beruházásokról szólva kifejtette: a kormány szerdai ülésén döntött a peremartoni gyártelep északi bányaterületének kármentesítéséről; hat vidéki nagyváros - Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Debrecen, Hódmezővásárhely és Kecskemét - városrehabilitációjának támogatásáról; a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztéseként a beregi árvízapasztási és ártérfejlesztési nagyprojektről, azaz egy beregi árapasztó tározó építéséről; a 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszának, valamint a Vas és Zala megyében húzódó 76-os főútnak a felújításáról.
A vidéki nagyberuházásokra összesen több mint százmilliárd forintot különít el a kabinet.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!