Pályázatok

Ismét Bursa

2011-10-11 09:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetem_tanevkezdes1_ja.jpg

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére Miskolc önkormányzata idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-rendszerhez. Az október 20-ai közgyűlésen a Bursa 2012. évi fordulójáról is döntenek.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2000 óta minden alkalommal csatlakozott az ösztöndíjrendszerhez, amelynek célja, hogy esélyt teremtsen a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára, elérhetővé tegye számukra a felsőoktatásban való részvételt.

Az ösztöndíjpályázat létrehozásának célja, hogy a szociális támogatási rendszerben azon a szinten történjen a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek a rászorultságot elbírálni. Az önkormányzat által kiírt pályázatot is ennek megfelelően írják majd ki október 17-én.

Az önkormányzat a jelenlegi gazdasági nehézségei ellenére is fontosnak tartja, hogy támogassa a rossz szociális körülmények között élő, rászoruló hallgatókat. Ugyan az előző éveknél kevesebb fiatalt támogatnak, de az érintettek nagyobb összeget kapnak majd. (2011-ben összesen 312 fő részesült, háromezer forint havi ösztöndíjban.)
A már megkapott ösztöndíjtól is el lehet azonban esni. A támogatottak rászorultságát az önkormányzatnak évente feladata felülvizsgálni. Ha a vizsgálat során a szociális rászorultság megszűnik, akkor az ösztöndíj a következő tanulmányi félévtől nem jár. Megszűnik a juttatás akkor is, ha a felsőoktatási intézménybe jelentkező elköltözik a települési önkormányzat illetékességi területéről.

Két típusban lehet pályázni október 17-e és november 14-e között. Az egyikben 10, míg a másikban háromszor 10 hónapig kapja a hallgató a támogatást. A pályázatokat az önkormányzat bírálja el kifejezetten rászorultság alapján döntve el, hogy ki jogosult. Aki elnyeri az ösztöndíjat, annak legkésőbb 2012 márciusában folyósítani kezdik az összeget.

Kiss J.
Fotó: Juhász Á. archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!