Pályázatok

Október 31-ig lehet pályázni az Önkéntességért díjra

2011-09-29 15:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Önkéntességért díjra október 31-ig várja a jelöléseket és pályázatokat az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA).

A pályázati kiírás és az adatlapok elérhetőek a oldalon - közölte az alapítvány.

Pályázatot négy kategóriában - az év önkéntese, az év önkéntes programja, az év vállalati önkéntes programja, a Budapest Bank "Esélyegyenlőségért" különdíja magánszemélyek részére - küldhetnek be az érdeklődők postán a 1053 Budapest, Múzeum krt. 23-25. I/17. címre, vagy a dij©onkentes.hu e-mail címre "Önkéntességért Díj jelölés" jeligével.

A nyerteseket hat főből álló zsűri választja ki: Garas Ildikó, az Önkéntes Központ Alapítvány kuratóriumának elnöke, Iring Zoltán, a XII. kerületi Családsegítő Szolgálat vezetője, Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője, Radácsi László CSR-tanácsadó, Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, Scholtzné Hibay Alíz, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese. Rolek Ferenc a vállalati kategória pályázatainak értékelésében nem vesz részt.
Az ÖKA tapasztalatai szerint folyamatosan nő Magyarországon az önkéntesség elismertsége és az önkéntesek száma, egyre több vállalat és magánszemély csatlakozik olyan programokhoz, melyek által szűkebb illetve tágabb környezetének segíthet.

A civil szervezetek és az önkormányzati fenntartású intézmények mind hatékonyabban dolgoznak együtt önkéntesekkel, ennek köszönhetően egyre több területen működnek önkéntesek által is támogatott programok vagy szolgáltatások. A vállalatok egy része felismerte, hogy a vállalati önkéntes programokkal növelheti dolgozói elköteleződését, motivációját, hozzájárulhat személyes fejlődésükhöz, s a cég jó társadalmi megítélését, hosszútávú fenntarthatóságát is elősegíti.

Az ÖKA egyik alapvető célja, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. Ennek érdekében hozta létre az Önkéntességért Díjat, mely 2011-ben ismét a Budapest Bank támogatásával valósul meg.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!