Kultúra

Improvizáció és amatőr színjátszás az Ifiházban

2011-09-16 09:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Diákszínjátszók és ifjúsági amatőr színházak számára harmadik alkalommal rendezi meg Impró-sok(k) című szakmai találkozóját a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület szeptember 16-17-én, pénteken és szombaton az Ifjúsági és Szabadidő Házban.

utcaszinhaz_110815_vcs_03.jpgAz Ifjúsági Színházi Alkotócsoportok Szakmai Találkozójának középpontjában az előző évekhez hasonlóan az egész napos műhelymunka áll majd, melyben kiemelt helyet kap a zene és a ritmus.

A Musical Műhely Miskolc Zéta című rockmusical-jét pénteken délután fél 6-tól láthatják az érdeklődők, mely Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című regényéből készült, majd egy oldott hangulatú, zenés-énekes elemeket sem nélkülöző mulatság zárja az estét.

Szombat délelőtt a csoportok Beugrócska címmel improvizációs lánc-játékkal melegítenek az immár hagyományos egész napos műhelymunkára. 11 órától a résztvevők az előző évek gyakorlatához hasonlóan alkalmi csoportokba szerveződve a napi sajtó anyagából sorsolással kihúzott hír tartalmából kiindulva 4 órás műhelymunka során 15-20 perces színházi jelenetet készítenek meghatározott színházi stílusban. A csoportok délután 4 és 6 óra között mutatják be az elkészült jeleneteket egymásnak és az érdeklődőknek.

A program két újdonsággal is szolgál az előző évhez képest: egyrészt az idei évben a csoportvezetők is részt vesznek a műhelymunkában. A szombati napot pedig idén egy előadás zárja majd: a sajóládi Sinkovits Imre Drámakör előadásában Pekarek János Vénusz a csatornából című egyfelvonásos tragikomédiáját láthatják az érdeklődők.A Montázs Egyesület által szervezett találkozó célja, hogy népszerűsítse az improvizatív elemekre épülő amatőr színjátszást, és hozzájáruljon ahhoz, hogy a résztvevő fiatalok a közös alkotómunka során megismerkedjenek, és képet kapjanak egymás színházi gondolkodásmódjáról. A program színházi része nyitott és ingyenes.

Kujan I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-12 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!