Sport

Mozgalmas szeptember elé néznek a miskolci bringások

2011-09-07 13:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szeptember a kerékpáros események hónapja lesz Miskolcon: a következő összeállításban időrend szerint gyűjtöttük csokorba a különféle rendezvényeket. Lesz hegyibringa-verseny, az elmaradhatatlan Critical Mass és borhódító kupa is.

Szeptember 10-én, szombaton rendezik a 2. Fehérkő-lápa Hillclimb nevű hegyi időfutam versenyt. Kalotai Norbert főszervező elmondta, a verseny nyílt, azaz a profik mellett az amatőröket is szívesen várják. Fontos tudni, hogy nem csupán a hegyibringásoknak nyílik lehetőségük Fehérkőlápa meghódítására, hanem a terepfutóknak is. A több mint hét kilométeres távon 376 méter szintemelkedést kell leküzdeni; rajt a Móra Ferenc utca nyugati végénél, cél a fehérkőlápai turistaház.
További információk: http://www.feherkolapahillclimb.hu/ 
 
Mobilitási hét a városrészekben – gyerekeknek is

Szeptember 16-án kezdődnek a Mobilitási hét eseményei, a bringások innen sem hiányozhatnak. A nyitónapon a Kenderföldön (Dél-Kilián), a Könyves utcai parkolónál kerül sor az első városrészi mobilitási délutánra, ahol a kerékpárosok – mint Vascsák Rolandtól, a kiliáni kerékpáros programok felelősétől megtudtuk – leginkább a kisgyerekeseket várják, hiszen fő céljuk, hogy megismertessék és megszerettessék a legkisebbekkel a kerékpározást. Így lakótelepi mini-CM-et is szerveznek, ahová azokat a kicsiket is várják (szülői felügyelettel), akiknek még nagy falat lenne az igazi Critical Masson való részvétel.
A hét minden napján más városrészben lesz ilyen városrészi mobilitási nap, a részletekről később beszámolunk.
A Majálisban is tekernek
Másnap, szeptember 17-én kerül sor az Autó nélkül a természetben nevű népszerű kerékpáros teljesítménytúrára. Bodnár Róbert szervező felhívta a figyelmet, hogy idén csak a gépkocsik parkolása marad a megszokott helyen, a Majális parki parkolóban, magát a versenyt a Királyasztal-tetőről, a Vadaspark közeléből indítják. Most is az ismert 30, 50, 80 és 110 kilométeres távokon lehet indulni, így mindenki kiválaszthatja a felkészültségének leginkább megfelelő távot.
További információk: http://www.ecolinst.hu/index.php/cimlap/217-auto-nelkuel-a-termeszetben--kerekparos-teljesitmenytura-buekkhegyseg
 
Szeptember = Critical Mass

Ha szeptember 22-e, akkor immár hagyományosan Critical Mass. Az egyre népszerűbb bringás felvonulásról annak egyik főszervezője, Kunhalmi Zoltán elmondta: Miskolcon szinte napról napra nő a kerékpárral közlekedők száma. – Ez egyrészt örvendetes, másrészt viszont nagyon fontos, hogy mindenki épségben, baleset nélkül érjen haza. Ehhez elengedhetetlen a szabályok ismerete, ezért a CM napján 12.30-tól 16.30-ig a közlekedésrendészet és a kerékpáros civil szervezetek a sportcsarnoknál várják a gyerekeket, akik az ügyességi és közlekedési pályán, valamint tesztek kitöltésével gyakorolhatják a biztonságos bringázást – magyarázta a szervező.
A Critical Mass felvonulás délután 5 órakor indul a sportcsarnok elől, és a Hősök tere érintésével az egyetem főbejáratáig megy, majd a résztvevők visszatérnek a sportcsarnokhoz. Várják a jelmezben érkező bringásokat, és lesz bringaszépségverseny is.
Infó: http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20110830/critical-mass-miskolc-2011-09-22
 
„Borhódítás” az Avason

Végül szeptember 25-én, vasárnap egy igazán különleges, és sajátosan miskolci verseny várja a bringázás megszállottait. Domoszlai Tamás főszervező a III. Avasi Borhódító Kupáról elmondta: egy nyílt hegyi időfutamról van szó. Távja rövid, mindössze kétszer egy kilométer, a szintemelkedés kétszer hetven méter. A két futam összideje adja a versenyidőt. Rajt a Mélyvölgy utcában, cél az Avasi kilátó.
Információ: http://borhoditokupa.atw.hu/ 
 
minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!