Gazdaság

Az erőmű maradt az MVM-nél

2011-09-06 18:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE eromuujlied.jpg

Marad a Magyar Villamos Műveké a Miskolci Fűtőerőmű. Az egyelőre szűkszavú indoklás szerint a villamosenergia-termelést érintő jogszabályi változás, illetve bizonyos feltételek nem teljesülése miatt állt el az MVM és MIHŐ Kft. az üzletrész vásárlásától. Miskolc elővásárlási joga azonban továbbra is megmarad. 

Jó befektetés, stabilak maradhatnak, sőt akár csökkenhetnek a távhőszolgáltatás díjai a borsodi megyeszékhelyen, ha a város tulajdonába kerül a Miskolci Fűtőerőmű, amit még egy 2001-es pályázat révén a Magyar Villamos Művek épített meg. Ezzel az indoklással küzdött az erőmű tulajdonjogáért még 2008-ban az akkori városvezetés. Az MVM 2007-ben jelentette be: értékesítené a 99,6 százalékos tulajdoni hányadát.

 A sorozatos egyeztetések után végül 2008-ban megszületett a megállapodás az üzletrész adásvételéről a felek között. Most Miskolc mégis elállt vásárlási szándékától. Sajtóértesülések szerint a múlt héten megtartott rendkívüli közgyűlés döntöttek erről. A hírt a Holding kommunikációs vezetője úgy kommentálta: az  üzletrész megvásárlásának meghiúsulása előnyös mind a városra, mind a miskolciakra nézve.

–A jogszabály hátterének a megváltozása és a feltételek nem teljesülése miatt végül is a felek elálltak vételi és eladási szándékuktól, de ez egyik fél számára sem jelent semmiféle hátrányt, se követelés, semmit. Összességében elmondható az is, hogy Miskolc város lakossága és Miskolc is jól járt ezzel – magyarázta Pásztor Imre, Miskolc Holding kommunikációs vezetője. Hozzátette, amennyiben az MVM a jövőben értékesíteni szeretné a Miskolci Fűtőerőműben lévő üzletrészét, a városnak és a Miskolc Holdingnak lehetősége van élni elővásárlási jogával.

K.A.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-02 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!