Egyház

Magyar nyelvű misével emlékeztek a bécsi dómban

2011-08-27 17:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Magyar nyelvű misével emlékeztek meg szombaton a bécsi Szent István székesegyházban (Stephansdom) az államalapító magyar királyról.

Az MTI becslése szerint több mint kétezren vettek részt az ünnepi misén a Szent István keresztény vértanúról elnevezett gótikus székesegyházban. A dóm padsorait megtöltötték a résztvevők.

A Bécsi Magyar Katolikus Egyházközség meghívására huszonnyolc zarándokcsoport érkezett az osztrák fővárosba Magyarországról, illetve a határon túli magyarlakta területekről. Számos hagyományőrző egyesület tagjai népviseletben érkeztek.

A misét Kiss Barnabás atya, észak-amerikai magyar főlelkész mutatta be. A prédikációt Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus püspök mondta.

Az istentiszteletet követően processzióban vitték a bécsi Szent István karereklyét a dóm Máriapócsi Oltárához. Az I. Istvánnak tulajdonított csontereklyét a dóm kincstárában őrzik, aranyozott bronzból készült ereklyetartóban, amelynek a tetején a magyar korona kicsinyített másolata látható.

Az ünnepi misén részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet, Ausztriában élő magyarok szervezeteinek képviselői és Habsburg Mihály, a júliusban elhunyt Habsburg Ottó legidősebb fia is.

A misét követően a dóm melletti téren és a bécsi érseki palotában a hagyományőrző csoportok magyar néptáncokból és népdalokból tartottak bemutatót.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!