Gazdaság

Üzleti tippek konferencia

2007-06-04 14:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hétvégén tartották a K&H üzleti tippek konferencia-sorozat első szemináriumát Miskolcon. A rendezvényen meghívott vendégként vett részt Bernáth Attila, a Miskolc Holding Zrt. stratégiai igazgatója is, aki elmondta, hogy Miskolc gazdasági növekedéséért össze kell fogniuk a helyi cégeknek.

A rendezvényen összegyűlt vállalkozók az agráriumtól a fuvarozókig szinte minden gazdasági ágazatból képviseltették magukat. A jelenlévők az aktuális uniós pályázatokról, a pályázatírási módszerekről, valamint arról hallhattak beszámolókat, hogy hogyan lehet megteremteni az alapokat a pályázatírás komplex feltételrendszereihez.
Bernáth Attila előadásában elmondta, hogy Magyarországon lassul a multik beáramlása, ami igen kedvezőtlenül hat a gazdaságra, hiszen egy multinacionális vállalat betelepülése húzóágazatnak számít a régiós városokban. Az előadás utáni beszélgetésen a stratégiai igazgató kihangsúlyozta, hogy Miskolcnak vonzóvá kell tennie magát a külföldi beruházások számára is.
„Olyan racionális szempontoknak kell teljesülnie, amelyek főként a megtartó képességre gyakorolnak hatást. Fontos, hogy a fiatalok el tudjanak helyezkedni a helyi vállalkozásoknál, és ezáltal Miskolc egy dinamikusan fejlődő várossá váljon”-mondta Bernáth. A Miskolc Holding Zrt. saját erőforrásaiból turisztikai központot szeretne létrehozni, melyben a kistérségi fejlesztések éppúgy beletartoznak majd, mint a régiós turisztika integrálása.
Farsang Attila, a Brüsszel Center Tanácsadó Kft. munkatársa az uniós pályázatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a pályázni csak annak érdemes, akinek van egy jól megvalósítható, konkrét elképzelése, aki terveit támogatás nélkül is meg tudná valósítani, aki financiálisan meg tudja várni az „ingyen pénz” megérkezését, aki minden adatot és kockázatot alaposan mérlegelt, valamint annak, aki képes megfinanszírozni a pályázás költségeit.
Ipacs Viktor, a K&H Csoport Kkv marketing főosztályának vezetője a Vállalkozói Negyed kérdésére elmondta, hogy a bank a vállalkozások megbízható pénzügyi tanácsadója kíván lenni a jövőben is. Az igazgató előadásában kitért a nagyösszegű uniós források vállalkozókra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásaira, és kiemelte, hogy a bank többek között EU-s pályázatokkal kapcsolatos információkkal, üzleti tervezéssel és hasznos tippekkel látja el a vállalkozókat a banki termékek és a pályázati feltételek megfelelő párosításával kapcsolatban.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!