Külföld

Koreaiul énekelt Máté Péter-dalt a Magyar delegáció

2008-05-20 09:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE koreamagyarjo.jpg

Hatalmas élményekkel és sikerekkel tért haza a Máté Péter emlékkoncert Seoulból. Hat napot töltött a magyar zenekar Dél-Koreában a Hi Seoul fesztivál szervezői és Seoul város jóvoltából.

Közel 16 órás utazás után magyar idő szerint hajnali 5 órakor érkezett meg a zenekar. A repülőtéren Seoul város vezetése köszöntötte Őket, és rögtön egy ebédre (reggelire) invitálta a csapatot. Itt megismerhették a tipikus koreai konyha remekeit, pl. a bibimbapot, kimchit, illetve bulgokit. Pár napon belül zenészeink nem csak hangszereikkel, de a koreai ételek elfogyasztásához nélkülözhetetlen pálcikákkal is igen profin bántak.
A zenekar 4 koncerttel örvendeztette meg Seoul város lakóit, melyek magukba foglaltak klubkoncertet és több tízezres tömeget megmozgató szabadtéri fesztivált is. A Fesztivál nagyszínpadán minden egyes delegált ország 20 perces műsorral készült. A 11 ország közül a Magyarországot képviselő Máté Péter emlékzenekar teljes élő koncertet adott, míg a többi ország tánc-, illetve egyéb énekprodukcióval öregbítette országuk hírnevét.Az énekesek, Bebe (Back II Black), Szatmári Orsi és Havas Lajos (Chico) minden egyes koncerten koreaiul köszöntötték a közönséget. Szinte nem maradt olyan ember, aki ne tapsolt, vagy ne táncolt volna az itthon igen népszerű Máté Péter slágerekre. Nagy sikert aratott az is, hogy Szatmári Orsi koreaiul énekelte el a közönségnek Máté Péter Első szerelem című dalát.
Mivel a koreai emberek nagyon élőzene-centrikusak, így az összes zenésznek nagy sikere volt. Fantasztikus hangulatot teremtettek, amit tovább fokoztak világraszóló hangszerszólóikkal!
A magyar delegáció a városközpontban megrendezett Frienship Fair keretein belül egy magyar sátrat is berendezett az „országok utcáján”. A koreaiak a gulyásleves és a magyar pirospaprika kóstoláson kívül üzenhettek a magyaroknak, magyar szavakat tanulhattak, és Rubik-kockával játszhattak, valamint megtekinthettek egy kisebb csipkekiállítást is. A sátor egyik ékessége a Máté Péter emlékzenekar állandó vonósnégyese volt. Itt a négy profi zenész jellegzetes magyar komolyzenei műveket adott elő vastaps kíséretében. A sátornál megjelentek azok a magyarok is, akik Koreában tanulnak, dolgoznak. Érdekes volt látni azon koreaiakat is, akik a Hankook egyetemen, a magyar tanszéken tanulnak, és szinte folyékonyan beszélik a magyar nyelvet. Tőlük is nagyon sok segítséget kapott a delegáció.A város által szervezett sűrű program miatt elég kevés idő jutott Seoul nevezetességeinek megtekintésére, azonban így is sikerült a legnépszerűbb helyekre eljutnia a csapatnak, mint például a királyi palota, a Buddha temploma, Itaewon, Namdaemun és Dongdaemun piacok, CheonGgyeCheon folyó és a szöuli Namsan torony. A kilátóba 1,5 km hosszan lépcsőn vezetett fel az út, így nem csak énekeltek a magyarok Seoulban, hanem sportoltak is. A torony tetejéről előtáruló látvány viszont kárpótolt minden egyes lépcsőfokot. Zenészek lévén, a csapat nem hagyhatta ki Seoul egyik legnagyobb hangszeráruházának megtekintését sem.
Az útról több ezer fénykép és egy 5 órás útfilm is készült. A produkció kijutását a KIA Motors Hungary támogatta.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!