Közélet

Módosult a gyermekvédelmi támogatás kifizetése

2011-07-29 12:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Változott a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek egyszeri pénzbeli támogatás kifizetésének időpontja. 

– Az egyszeri gyermekvédelmi kedvezményt egy évben kétszer fizetik ki. 2010.-ben a pénzbeli támogatások megigénylése és kifizetése július és november hónapban történt az akkori jogszabályi feltételeknek megfelelően. Idén azonban változott a kifizetésekre vonatkozó jogszabály – kezdett a tájékoztatásba Dobos Tímea a miskolci önkormányzat szóvivője.

– A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény kimondja, hogy annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1-én fennáll, a tárgyév augusztus hónapjában, akinek pedig a  tárgyév november 1-én fennáll, a tárgyév november hónapjában egyszeri pénzbeli támogatást kell folyósítani, melynek összege 2011. évben gyermekenként 5.800 Ft.

– Idén tehát július helyett augusztusban érkezik meg a kérelmezőkhöz az egyszeri gyermekvédelmi támogatás. Az időpontváltozás indoka, hogy a támogatás kifizetése az iskola kezdés időpontjához közelebb essen, ugyanis az iskolás gyermeket nevelő családoknál augusztus-szeptember hónapban növekednek meg a kiadások.

– Miskolc önkormányzata 2010. júliusában pénzbeli támogatásban 8.000 fő kiskorú- és 470 fő nagykorú gyermeket részesített összesen 49,1 millió forint értékben. 2010. november hónapban szintén 8.000 fő kiskorú és 400 fő nagykorú kapott támogatást, mely 48,7 millió forintos nagyságrendű volt. Miskolc városa tavaly összesen 97,8 millió forint gyermekvédelmi támogatást folyósított az erre jogosultaknak – zárta a tájékoztatást a szóvivő.

Cs.L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!