Pályázatok

Gyermekrajz-pályázat

2007-05-31 16:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ez évben ismét gyermekrajz-pályázatot írt ki a nemzetközi nenekültnap alkalmából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal az általános iskolák tanulói számára. A pályázatot két kategóriában hirdették meg, az elsőben a 7–10 éves gyermekek, a másodikban a 11–14 éves gyermekek pályázhattak. A felhívásra a régiónkban található általános iskolákból összesen 67 rajz érkezett. A beküldött pályamunkák először régiószinten kerültek értékelésre, melyet egy független szakmai tagokból álló zsűri értékelt. Az elbírálásnál figyelemmel voltak a mondanivaló mélységére, a rajz esztétikumára.

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje díjazásban részesült, ezek a rajzok az országos értékelésen is részt vesznek. A díjakat az érintett általános iskolákban dr. Lipusz Brigitta, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának igazgató-helyettese adta át. Mint fogalmazott, a nemzetközi menekültnap minden évben ráirányítja a figyelmet a világ menekültjeinek sorsára, lelkierejükre, bátorságukra. Ők azok, akik szenvedéseik és megpróbáltatásaik közepette sem adják fel a reményt, hogy valaha „otthonra” leljenek és részesüljenek mindabban, ami ezzel együtt jár: család, beilleszkedés, a valahová tartozás érzése és az önmagukba vetett hit. Több mint húszmillió menekült él a világban, közülük csaknem nyolcmillió gyermek és fiatal. A díjazottak: Első kategória: 1. helyezett: Acél Csenge 3. osztályos tanuló (miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola)
2. helyezett: Hevesi Viktória 4. osztályos tanuló (miskolci Bársony János Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola)
3. helyezett: Viski Noémi Anna 3. osztályos tanuló (miskolci Jókai Mór Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

bevandpalyazat2.jpg
Második kategória: 1. helyezett: Lendeczki Lilla 6. osztályos tanuló (miskolci Bársony János Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola)
2. helyezett: Darai Bettina 5. osztályos tanuló (miskolci Bársony János Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskola)
3. helyezett: Mag Dóra 6. osztályos tanuló (miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola)

bevandpalyazat1.jpg


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!