Gazdaság

Helyet adnak a vállalkozásoknak

2011-06-03 15:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE halna.jpg

Nem csak eltűnik végre Miskolc egyik „esztétikai hibája”, a Halna salakhegye, de a területen három ütemben, több mint három milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg. A majd húszhektáros területet üzemeltető Eurofem-Halna Salakfeldolgozó Kft. az ÉMOP rendszeréből nyert el majd 800 millió forintos támogatást barnamezős, revitalizációs pályázaton.

Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park teljes projekt költsége 1,6 milliárd forint, melynek keretében rendezik a területet, úgynevezett zöld támfalakat építenek – a földborítás után beültetik a be nem épített területeket – majd egy nyolcezer négyzetméteres csarnok épül meg teljes közművesítéssel és úthálózat felújítással, tudtuk meg J. Horváth Krisztinától, a cég projektmenedzserétől.

Emellett a területen az EF-Invest Kft. egy inkubátor ház megépítésére nyert el támogatást. A megépülte után nagyjából tíz kis és középvállalatot várnak majd, akiknek telephelyet, üzleti tanácsadást, pályázat figyelést, készítést, adott esetben könyvelést, jogi szolgáltatást, piackutatást, marketing szolgáltatást is biztosítanak majd, megkönnyítve ezzel a dolgukat.

Lengyel Attila, az Eurofem-Halna Salakfeldolgozó Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez a fajta üzleti, logisztikai kultúra, ami ezzel a két csarnokkal megvalósul, Miskolcon még nem jellemző. A terület visszakerül a gazdasági élet vérkeringésébe és egy esztétikai hibát is eltüntetnek Miskolc közepéből. A jelenlegi tereprendezést követően júliusban indulhat meg az építkezés, és a reményeik szerint jövő nyáron már üzemel majd a két létesítmény. Az üzleti és logisztikai parkba olyan vállalkozásokat várnak majd, akiknek megvan az igényük az európai színvonalú üzleti kultúrára, de nincs hozzá elegendő pénzük, míg az inkubátor házba kifejezetten kezdő vállalkozásokat.

Horváth I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-25 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!