Városinfó

A reformátusok Szeretethíd-ja

2011-05-21 20:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódóan Szeretethíd elnevezéssel hirdetett önkéntes napokat a Magyarországi Református Egyház, május 20-re és május 21-re. A programhoz csatlakozott a Diósgyőri Református Általános Iskola, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és az Avasi Református gyülekezet is.

teszedd-110520ml4.jpg
Pénteken délután az általános iskola egy osztálya, összesen 25 kisdiák és a gimnázium néhány tanulója is csatlakozott a gyülekezeti tagokhoz, hogy az Avasi templomban és környékén takarítsanak és virágot ültessenek, ezzel szolgálva azt a célt, hogy megszépülhessen a környezet, illetve a templom környéke rendezett összképet mutasson. Az Avasi református templom és műemlék környezete ugyanis olyan kultúrtörténeti és művészettörténeti értéket képvisel a városban, melyre gondot kell fordítani.

Az akció másik célja a csapatépítés volt. Az, hogy a református iskolákban tanuló diákok közelebb kerülhessenek a gyülekezet tagjaihoz és a gyülekezet közösségének a kötelékét erősítse. A Szeretethíd Avasi templomi programján Kiss Ákosné Gonda Erika egyházi referens is részt vett.

teszedd-110520ml6.jpg

A Diósgyőri Református Általános Iskola diakróniai szolgálata mellett a Lévay József Református Gimnázium 9. évfolyamából pénteken 30 fiatal vett részt a Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épület kerítésén a vakolat leszedésében. A két osztály önkéntesei segédmunkásként működtek közre a felújításban, szombaton pedig már kőműveseknek segített a 20 gimnazista, újravakolni a kerítést.

A program kettős célt szolgál, hiszen a felújítással a múzeumot segítik, emellett az intézménypedagógiai program részeként arra nevelik a fiatalokat, hogy figyeljenek a környezetükre. Ismerjék fel, ha valaki segítségre szorul és a lehetőségeikhez mérten támogassák.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!