Életmód

Egészség-party az iskolában

2011-05-06 13:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egészségnapot tartott szerdán a miskolci Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, a nap fő témája az egészséges étkezés volt.

egeszsegnap_kazisuli_20110504_teofoto.jpg

A program során a gyerekek rövid előadást hallgattak meg az egészséges ételek és azok fogyasztása témakörben, majd a kicsik rajzversenyen, a nagyobbak pedig – szüleikkel együtt – szendvicskészítésben mérhették össze tudásukat. Természetesen az alapanyagok az egészséges táplálkozáshoz fontos élelmiszerekből kerültek ki, így a jelenlévők nem csak élesben tanulhatták meg, hogyan kell elkészíteni egy, az egészség megőrzésére is alkalmas szendvicset, hanem azt még meg is kóstolhatták. Az eseményen külön fűszerszigetet állítottak fel a szervezők, melyen a jelenlévők gyógy- és fűszernövényekkel, csirákkal ismerkedhettek meg, és tudhattak meg különböző információkat azok fontosságáról, szervezetünkre kiható pozitív hatásairól. A rendezvényen természetesen gondoltak az ételallergiás diákokra is, hiszen számukra különleges desszert készült olyan alapanyagokból, melyek nem válthatnak ki allergiás tüneteket, viszont mégis finomak, és könnyen elkészíthetőek.

A diákok szülei a délelőtt folyamán vércukor-, vérnyomás- és testzsírszázalék-mérésen vehettek részt, melyből egészségi állapotukra vonatkozó pontos adatokat kaphattak. A rendezvény ideje alatt a tanulók totót töltöttek ki, melynek nyereményeit az iskola alapítványa, az egyik nagykereskedelmi áruházlánc biztosította.

Vajtó László


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-23 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!