Közgyűlés

Rubik utca Miskolcon?

2011-04-06 08:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A város fejlődését követve a repülőtér térségében lévő északkeleti iparterületen két ingatlannak is nevet adna Miskolc vezetése. Az április 14-ei közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint az egyik a Mechatronikai Park nevet kapná, a másiknál viszont három név is felmerült, de az id. Rubik Ernő a legvalószínűbb.

A Kriza Ákos polgármester által jegyzett előterjesztésből kiderül, hogy a repülőtéri út északi irányú szomszédságában kialakított Mechatronikai Ipari parkba tavaly elsőként betelepült vállalkozás az idei év első felében tervezi működésének megkezdését. A MIK Zrt. az érintett terület elnevezésének igényét jelezte, s javasolja a „Mechatronikai park” név adását.  

A másik névadásra kinézett terület az ipari park közelében van. A Repülőtéri út Besenyői utca és Várközi Lajos utcákból nyíló közterület elnevezését kéri  az épülő üzemcsarnokának a minősítése miatt az ARCUS CENTER Környezetvédelmi és Energetikai Kft. A repülőtér közelsége miatt három névre tett javaslatot: Asbóth Oszkár helikopter-feltaláló, idősebb Rubik Ernő  repülőmérnök, és Petróczy István az első vizsgázott magyar pilóta személyében. Az előterjesztés nem teszi le a voksot egyikük mellett sem, viszont a határozati javaslatban már idősebb Rubik Ernő neve szerepel…

Csontos L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-30 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!