Címlap

Vasgyári kérdés: hová jut a szennylé?

2011-04-05 13:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE csatorna-ellenorzes-11-04-05-ml1.jpg

Ma reggel megkezdték a MIVÍZ Kft. és a Közterület-felügyelet munkatársai a számozott utcákban a szennyvíz-elhelyezés ellenőrzését. Az idei környezet- és vízbázis-védelmi ellenőrzések egyik célterületeként ez a térség lett kijelölve, így idén itt fokozott ellenőrzésekre lehet felkészülni.

csatorna-ellenorzes-11-04-05-ml9.jpgA miskolci közgyűlés 2009-ben intézkedési tervet fogadott el a Szinva-patakot, illetve a mellékvízfolyásokat szennyező források fokozatos felszámolására. - Biztosították a munkák pénzügyi fedezetét is, a program végrehajtásában tevékenyen részt vett a Miskolci Öko-Kör Kht. és a Miskolci Városgazda Kft. – mondta el lapunknak Dobos Tímea városházi szóvivő.

A Szinva vízminőségének további javulása érdekében további összehangolt intézkedéseket hagytak jóvá. Az új intézkedési terv végrehajtására, a vízminőség további fokozatos javítása érdekében az idei költségvetésben húszmillió forintot biztosít a közgyűlés. A Diósgyőr városrészt érintő szennyvíz-problémákról Dobos Tímea elmondta: a vasgyár területén úgynevezett egyesített rendszerű csatornahálózat üzemel, melybe a csapadékvíz mellett a szennyvíz is be van vezetve, így ezek a csapadékvízzel együtt bejutnak a Szinvába.

Megoldást hozhat, ha a MIVÍZ Kft. ezzel kapcsolatos pályázata elnyeri a támogatást, és ezen a területen is ki tudják építeni a csatornahálózatot. - A számozott utcák térségében egyelőre nincs szennyvízcsatorna hálózat. A MIK Zrt. rendszeresen elszállíttatja a szennyvizet a kezelésében lévő ingatlanokról, és az ez évi környezet- és vízbázis-védelmi ellenőrzések egyik célterületeként is a számozott utcák térsége lett kijelölve. Így idén ezen a területen a szennyvíz elhelyezés tekintetében fokozott ellenőrzések lesznek – emelte ki a városháza szóvivője.

A mai akcióban a MIVÍZ Kft. és a Közterület-felügyelet munkatársai házról házra járva rögzítették a lakók adatait, és számlaellenőrzésekkel, helyszíni szemlével próbálták feltérképezni, milyen módon történik a lakásokban szennyvízkezelés. Rákérdeztek a családtagok számára, az általános higiéniai feltételekre – pl. fürdőszoba, WC megléte, állapota – a keletkező szennyvíz mennyiségére, elvezetésére. Mint megtudtuk, sokan szippantatják feketén a derítőjüket – már akinek van ilyen –, így pedig ellenőrizhetetlen, hová jut a szennylé. Vannak területek, ahol illegális szennyvízcsatorna-bekötésekkel próbálkoznak, vagy házi megoldásokkal vezetik ki az útra, patakba, közterületre a szennyezett folyadékot.

A mai napon a tervek szerint 50-60 ingatlan átfogó ellenőrzésére kerül sor, az akció az elkövetkező napokban is folytatódik majd.   


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2011-04-05 17:50

    Mery

    Nem ellenörizni kéne ,Le kéne dózerolni az egész utcát igy tiszta lenne a Szinva-patak és környéke.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-13 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!