Közélet

Nem épül meg a bevásárlóközpont

2011-03-30 16:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egyelőre nem épül hipermarket a diósgyőri uszoda mellett. Januárban még azt ígérte a cég kommunikációs igazgatója, hogy az engedélyek beszerzése után indulnak majd a munkálatok, mostanra azonban biztossá vált, az áruházlánc Miskolcon egyelőre nem kíván újabb üzletet nyitni.

A kerítés nagy részét és az építést jelző táblákat is elbontották a Városi Uszoda mellett található régi salakos futballpálya helyén, ahol tavaly egy Tesco áruház építése kezdődött. Először azonban a környékbeli lakók tiltakozása, majd pedig a hideg miatt szünetelt a munka. A helyiek egy része korábban a megbontott dombot alkotó veszélyes hulladék miatt tiltakozott, sokan azonban örültek az áruház megépülésének, mondván kevés a nagyobb üzlet Diósgyőrben.

A munkálatok már hónapokkal ezelőtt leálltak. Akkor a cég azt ígérte, hogy az engedélyek birtokában megkezdődhet az építkezés. Mostanra azonban a vállalat újraértékelte folyamatban lévő beruházásait és úgy döntött, hogy – egyelőre legalábbis – a diósgyőri üzlet nem épül meg. A terület ma üresen áll, a munkagépek elvonultak, és a területet sem őrzi senki.

Az ügyben megkerestük a Tescot is: a vállalat közleményében azt írja, az új áruházak olyan településeken épülhetnek a jövőben, ahol nem, vagy csak kevés áruház található. Ahol pedig több üzlettel van jelen az áruházlánc, ott nagyobb alapterületű áruházat egyelőre nem akarnak építeni, így az újabb miskolci áruház nem épül meg Diósgyőrben. A közleményből az nem derül ki, mi lesz a telek sorsa.

Nagy E.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2011-03-30 19:24

    alex51

    Akkor most nagyon gyorsan helyre kell állíttatni velük a tönkretett környéket, utat, járdát!! Nehogy már a régi miskolci gyakorlat érvényesüljön, és mi nyögjük ezt is!

Miskolc TV mai műsora

2019-10-16 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!