Kultúra

Kilencéves kora óta színpadon éli életét

2011-03-27 13:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lamanha-11-03-25-ml_02.jpg

Veréb Tamás csak idén töltötte 17 életévét, ám fiatal kora ellenére már számos darabban játszott, Miskolcon és Budapesten, és fellép nemzetközi énekversenyeken és musical rendezvényeken, ahol rendre az első helyek egyikén végez.

– Jelenleg a Diósgyőri Gimnázium 11/H osztályának tanulója vagyok, de zenét és színjátszást is tanulok – mondja Veréb Tamás. Zenei tanulmányait a miskolci Egressy Béni Zeneiskolában folytatja, szombatonként pedig Budapestre, Földessy Margit Színitanodájába jár.

– Pályám 9 éves koromban kezdődött, a Miskolci Nemzeti Színház szereplőválogatásával, az Isten pénze című darabban kaptam egy szerepet – meséli Tamás. Ezután – szintén Miskolcon – játszott a Carmenben, majd a Kölyök című musical címszerepe következett, végül a Valahol Európában Csóró szerepét játszotta.

Jelenleg a fővárosi József Attila Színház Szegény gazdagok című produkciójában játszik, valamint a Diósgyőri Gimnázium Lénárt Attila vezette Diákszínpadjának munkájában is részt vesz. Ezt megelőzően nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ugyancsak a Szegény gazdagokban és mellette a Robin Hood musicalek ősbemutatójában játszott, mindemellett pedig részt vesz magyar és nemzetközi énekversenyeken, musical-rendezvényeken. Legutóbb, éppen Miskolcon a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ „Ki a dalnok a gáton?” című versenyén ért el első helyezést.

Legjelentősebb fellépéseinek Kamarás Máté két miskolci koncertjét és Burst Mária öt budapesti Musical Plusz rendezvényét tekinti, legnagyobb élménye pedig az volt, amikor Földessy Margit Színitanodájának Hair előadásában Bergert alakíthatta.

lamanha-11-03-25-ml_01.jpg– Mindabban, amit elértem, rengeteget köszönhetek szüleimnek, családomnak, folyamatosan egyengetik az utamat – mondja Veréb Tamás. Tehetségére már más is felfigyelt: 2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató program egyéves ösztöndíját, mely tehetséges fiatal művészek és ifjú tudósok szakmai fejlődését segíti.

Munkája és a tanulás mellett – Tamás szerint – jut idő másra is, szabadidejét leginkább barátaival, bulizással és sportolással tölti. – Az elmúlt év nagyon húzós volt, akkor tényleg kevés szabadidőm maradt, hiszen a próbák miatt sokat voltam Budapesten, iskolába is csak kedd és csütörtök között jártam, de szerencsére tanáraim, osztálytársaim többnyire tolerálták ezt – mondja a fiatal színész.

A jövőt nézve Veréb Tamásnak több elképzelése is van, mindegyik kapcsolatban van a színpaddal, mint mondja, szeretne továbbra is közönség előtt fellépni. Nem vonzza viszont a tehetségkutatók által kínált könnyen elérhető ismertség.

– Kiforrottabb, biztonságosabb utat szeretnék járni, mint amit ezek a műsorok adni tudnak, az alapoktól kívánom felépíteni magamat, hogy amit elérek, azt ne tudják lerombolni egy újabb műsor által kitermelt sztárok – hangsúlyozza Veréb Tamás.


 
Tajthy Á.

Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-25 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!