Közélet

Tízezer aláírást adtak át - videókkal!

2011-03-22 17:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE korhaz-tuntetes-11-03-22-ml2.jpg

Nagyjából háromszáz demonstráló gyűlt össze kedd délután a Megyeháza bejárata előtt, hogy a tervezett kórházintegráció ellen tiltakozzanak. A demonstrálók 10 732 aláírást hoztak magukkal, hogy átadják a megye vezetőinek. Ahogy arról már beszámoltunk, a megyei közgyűlés döntése alapján több intézményt is integrálnának.

A megyei kórház, a csillagpontos fejlesztés keretében modernizálás előtt álló intézmény lesz az új egészségügyi csúcsintézmény. Betagozódik alá, és április 30-ával beolvadással megszűnne a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, a miskolci Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház, a mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ és az Izsófalvai Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon. Az új szervezet május 1-jével kezdi meg a működését.

A Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház dolgozói és a betegképviseleti civil szervezetek szerint bizonytalan a helyzet, nem tudják, hogy mire számíthatnak, és mi lesz a kórház sorsa, ezért a múlt héten a sajtóhoz fordultak segítségért.
Értetlenül áll a fenntartásában lévő kórházak gazdasági integrációját ért megalapozatlan támadások előtt a megyei közgyűlés – írja a tiltakozásra reagáló közleményében Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Minden orvos, szakdolgozó, egészségügyi kiszolgáló személyzet ugyanott, ugyanazt a feladatot ugyanannyi ágyon, ugyanannyi órában fogja elvégezni május 1-től. Tehát sem a betegeknek, sem a dolgozóknak, sem a „betegszervezeteknek”, és egyéb érdekképviseleteknek nem kell félnie az új struktúrától. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiány van egészségügyi dolgozókból, tehát a munkahelyek biztonsága az integráció révén nem veszélyeztetett – tájékoztatott az elnök.

korhaz-tuntetes-11-03-22-ml9.jpg

Kedden délután transzparensekkel felszerelt tiltakozók gyűltek össze a Megyeháza előtt, ahol előbb elénekelték a Himnuszt, majd átadták az önkormányzat képviselőinek az aláírásokat. A demonstráció résztvevői nehezményezték, hogy a megyei önkormányzat egyetlen vezetője sem jelent meg előttük. Kása Miklós, a kórház igazgatója a megmozdulás végén elmondta, ha valóban Mengyi Roland ígérete szerint zajlik majd az integráció, az némiképp enyhíti az aggodalmukat. Kérdésként merül fel azonban, hogy milyen bérezés mellett foglalkoztatják tovább a dolgozókat, illetve, hogy milyen hosszú távra maradhatnak meg a munkahelyek. Bemutatott ugyanis több levelet, melyet Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa a megyei kórház területén kiszervezett szolgáltatást végző cégek vezetőihez intézett, és amelyben a beolvasztásra kerülő kórházak felmérését kérte. Kása Miklós szerint ez hosszú távra nem jelent garanciát.

Videóink a demonstrációról:
A kórházintegráció ellen tiltakoztak 1.

A kórházintegráció ellen tiltakoztak 2.

A kórházintegráció ellen tiltakoztak 3.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-05-29 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!