Közélet

Koszorúzott a Miskolczi Pincék Asztaltársasága

2011-03-15 22:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolczi_pincek_koszoruzas_110315_01.jpg

A Miskolczi Pincék Asztaltársasága megkoszorúzta Kun Miklós és Poóts András 48-as hősök elhagyatott sírjait. A társaság az emlékhelyeket korábban rendbe is tette, céljuk pedig az, hogy a két forradalmár emlékét megőrizzék az utókornak is.

A Miskolczi Pincék Asztaltársasága a 9 történelmi pincesort foglalja magába – mondta el a minap.hu-nak Berta Béla operatív elnök. Most két olyan sírt vettek a közelmúltban gondozásba az avasi történeti temetőben, ami eddig elhagyatott volt. Kun Miklósról szólva Berta Béla elmondta: a hős a szabadságharc után visszavonult és az avason volt pincéje; bortermeléssel foglalkozott.

miskolczi_pincek_koszoruzas_110315_02.jpg

-Március 15-én legtöbben a híres, és közismert emlékhelyeket keresik fel, ezt a két sírt senki nem gondozta már évek óta, pedig Miskolc város almanachjában is szerepelnek, mint történelmi emlékek – mondta az operatív elnök. Hozzátette: kezdeményezésük hagyományteremtő célú, és terveik szerint innentől minden évben kétszer, március 15-én, illetve október 6-án koszorúznák meg a sírokat, de egész évben magukra vállalják azok rendben tartását, hogy a két hős emlékét megőrizzék a jövő generációknak is.

Tajthy Á.

Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!