Közélet

Már hétfőtől jár ismét mindkét villamos

2010-12-09 17:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Még a tervezettnél is korábban, már december 13-án, azaz jövő hét hétfőn helyreáll a villamosközlekedés Miskolcon. A munkák nem értek véget, csak a télies időjárás miatt szünetelnek, tavasszal folytatódik a pálya felújítása Diósgyőrben – tájékoztatta portálunkat a Miskolc városi Közlekedési Zrt.

A felújítási munkálatok a Kilián városrész és Zenta utca között véget értek, apróbb munkák – például az aszfaltozás maradt csak hátra, ezeket a téliesre fordult időjárás miatt azonban csak tavasszal tudják majd elvégezni – mondta el érdeklődésünkre Braun Csaba, a cég marketing csoportvezetője. Hozzátette: a pálya szerkezetkész, a közlekedésre alkalmas, a próbajáratok már a napokban bejárhatják a szakaszt, így várhatóan nem lesz semmi akadálya annak, hogy jövő hétfőn rendben megindulhasson a villamosforgalom.

zoldnyildiosgyor.jpg

– A két villamos ismét a teljes szakaszon jár majd, vagyis a 1-es villamosok a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között, a 2-es villamosok pedig a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között fognak közlekedni, mondta Braun Csaba. A menetrendek december 11-től vehetők át az MVK Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban, ami ezzel kapcsolatban biztos, hogy a korábbi éveknek megfelelően a két ünnep között mindennap munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek majd.
Diósgyőrben a korábban forgalomkorlátozás a munkába vont területen egyébként már mától ismét két sávon lehet majd közlekedni Diósgyőr irányába. Korábban már hírt adtunk róla, hogy a most felújított szakaszon csak a síneket cserélték ki, ezért a megállóhelyek még megmaradtak a régi arculatban. A munkálatok tavasszal folytatódnak, a megállók a felsővezetékek, csak ekkor, a pálya többi részével együtt készülnek majd el.

Szintén beszámoltunk korábban arról, hogy a belvárosi szakaszon még ideiglenes állapotokat tükröznek az új megállóhelyek. A Selyemréten már megkezdték a fedett villamosmegálló kialakítását a fürdő oldalán, és a napokban végzik majd a MÁV Rendelőintézet oldalán lévő peron véglegesítését. A többi megállót – korábbi hírek szerint – a jövő évben folyamatosan fejezik majd be, addig biztosan maradnak az olvasóink által sokat kritizált narancssárga védőhálók.
A villamosmegállók ügyére és a Zöld Nyíl aktualitásaira a következő napokban még visszatérünk.

Tajthy Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-13 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!