Egyetemváros

Esettanulmány-megoldó emlékverseny

2010-11-17 17:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nemzetközi Esettanulmány-megoldó versenyt rendeztek Susánszky János emlékére a Miskolci Egyetemen. A második alkalommal rendezett megmérettetésen a közgazdasági tanulmányokat folytató hallgatók vettek részt. A két napos versenyen összesen 7 csapat mérte össze tudását, akik nemcsak Magyarországról, hanem határon túlról is érkeztek.

esettanulmanyiverseny1.jpg
A Miskolci Egyetem diákjai a tudásmenedzsment problémájáról tartották prezentációjukat az esettanulmány-megoldó versenyen. A két napos megmérettetésen, a miskolciakon kívül még 6 csapat vett részt. Közgazdász hallgatók érkeztek többek között Szegedről, Csíkszeredáról és Kolozsvárról is.
A versenyen négyfős csapatok vettek részt, akiknek a megmérettetés első napján egy esettanulmány feldolgozását és a kapcsolódó javaslatok kidolgozását kellett elvégezniük. Az elkészült javaslati tervet a diákok a második napon prezentáció keretében mutatták be a zsűrinek.

esettanulmanyiverseny2.jpg

Mint Veresné Somosi Mariann, a Vezetéstudományi Intézet igazgatója elmondta, ez egyfajta tehetséggondozás, a tudományos diákköri tevékenység mellett az esettanulmány-megoldó versenyek is népszerűek. Olyan kompetenciák és készségek kialakítását teszi lehetővé, – illetve azok összemérését más intézmények tanulóival –, ami a munkahelykeresés és a sikeres életkezdésnek lehetnek hasznos elemei.

esettanulmanyiverseny3.jpg

A Susánszky János Nemzetközi Esettanulmány-megoldó versenyt valós probléma hívta életre, tudtuk meg Villányi Pétertől, az Avis Group BSC Kft. ügyvezető igazgatójától. Mint elmondta, felvázoltak pár olyan kihívást, ami a cégüket most foglalkoztatja, és odaadták fiatal egyetemista versenyzőknek, akik ezt csoportban feldolgozzák, és javaslatot tesznek a cég számára, amit később tudnak hasznosítani.
A zsűri az értékelésnél figyelembe vette az előadás szakszerűségét, a prezentációs készségeket és azt, hogy mennyire valósult meg a csapatmunka. Ezek alapján az első helyen a budapesti Corvinus Egyetem diákjai végeztek, megelőzve a Miskolci Egyetem és az Erdélyi Magyar Egyetem hallgatóit.

Fotók ITT!

Tomorszki I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!