Közélet

Patkányinvázió Miskolctapolcán – videóval!

2010-11-13 15:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patkanyinvazio_1.jpg

Hemzsegnek a patkányok a tapolcai óvoda melletti konténer körül – állítják a gyermekek szülei. A tapolcaiak féltik a kicsiket a fertőzésektől, és attól, hogy a rágcsálók bemerészkednek majd az óvoda udvarára is.

A konténer helyén 15-20 patkányt látott az egyik szülő, a tároló melletti területen pedig valósággal hemzsegtek a rágcsálók. De nem ő az egyetlen, aki hasonlókat tapasztalt ezen a területen. A szülők rendszeresen látnak az úton átszaladni egy-egy patkányt az óvoda környékén.

patkanyinvazio.jpg

A patkányok most még csak a konténer környékén tartózkodnak, de mivel rendkívül szaporák, egyre több helyre lesz szükségük, és egyre szélesebb területen keresnek majd táplálékot maguknak. A szülők attól félnek, hogy emiatt bemerészkednek majd az óvoda udvarára is. Az óvoda dolgozói mind kívülről, mind pedig belülről is tisztán tartják az intézményt, a környező házak lakói viszont eldobnak a fűbe mindent, amire már nincs szükségük – megfelelő élőhelyet biztosítva ezzel a patkányoknak.

patkanyinvazio_2.jpg

A szülők már dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselőnek is jelezték a problémát, aki azonnal intézkedett: a helyszínre kiérkező szakember tegnap délután felmérte a helyzetet, és megállapította, hogy a rágcsálók szaporodására kiválóan alkalmas a terület, hiszen – ahogy a képek is mutatják – a szennyvízelvezetés nem megoldott az utcában és a szeméttárolással is probléma van.

Nézze meg videón a helyszínen készült felvételt!

Patkányok Miskolctapolcán

A szakember szerint a patkányokat csak több ütemben lehet majd kiirtani. Először a szaporodásukat kell megakadályozni, aztán lehet végleg kiirtani őket, de ez hosszú időt vesz majd igénybe.

Póczos NikolettAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-09 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!