Videós hírek

Lángoló buszt oltottak Miskolcon – videóval!

2010-11-10 14:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mvk-tuzoltas15.jpg

Ijesztő lángok csaptak ki ma délelőtt a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. egyik buszából. A hátborzongatóan valósnak tűnő veszélyt ezúttal a sofőröknek kellett eloltaniuk, hivatásos városi tűzoltók segítségével.

Tűzoltási gyakorlatot tartottak szerdán, az MVK Zrt. központi telephelyén. Egy már korábban kiégett autóbuszt gyújtottak meg, amit a buszsofőröknek kellett eloltaniuk. A tűzvédelmi gyakorlat azért vált szükségessé, hiszen az elmúlt időszakban két tűzesete is volt az MVK Zrt.-nek. Tavaly ősszel a szirmai felüljárónál egy menetrend szerint 3-as viszonylaton közlekedő autóbusz motortere gyulladt ki. A másik tűzeset idén márciusában történt, amikor az egyik jármű a Sajórajáró úti megállóhelyen a csuklónál füstölni kezdett, majd szinte teljesen kiégett. A szerdán délelőtt lezajlott gyakorlatot is egy tűz martalékává lett buszon tartották.

mvk-tuzoltas3.jpg

A tűzoltók a program elején ismertették a jelenlévőkkel a porraloltó pontos előkészítését, majd használatát, amit a gyakorlatban is bemutattak. A prezentáció után a közlekedési vállalat dolgozóinak kellett a lánglovagok bőrébe bújni, akik tűzoltó-felszerelésben oltották a mesterségesen lángba borított járművet. A lánglovagok a helyszínen azt is elmondták: a legtöbb esetben azt tapasztalták, hogy elektromos hibák okozzák a tüzet, emberi hiba viszonylag kis százalékban fordult elő az elmúlt időszakban.

mvk-tuzoltas21.jpg

Braun Csaba az MVK Zrt. kommunikációs vezetője portálunknak elmondta: az előírásoknak megfelelően a cég minden évben tart tűzvédelmi oktatást. Ez főként elméleti jellegű, de amikor lehetőség van rá, megpróbálják gyakorlatban is bemutatni a teendőket. Az ilyen jellegű oktatásokat a költséghatékonyan, selejtezés előtt álló –tehát később már nem felhasználható - eszközökön végzik el.

Az idei gyakorlati oktatás igen látványosra sikeredett, a kigyulladt, lángoló busszal kapcsolatban egészen közeli élményeket szerezhettek a sofőrök, oltás közben. Éles helyzetekben így bizonyára nagyobb rutinnal tudják majd kezelni az ilyen helyzeteket.

Fotók ITT!

Tűzoltási gyakorlat az MVK telephyelen

Vajtó László 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-15 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!