Közgyűlés

Csütörtökön a Bursa Hungarica ösztöndíjról is döntenek

2010-09-07 09:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A felsőoktatási szociális ösztöndíjrendszerről, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról is döntenek a csütörtöki közgyűlésen. Az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára ismét elérhetővé kívánják tenni a felsőoktatásban való részvételt.

Az Oktatási Minisztérium a települési és a megyei önkormányzatok együttműködésével a 2000/2001. tanév során létrehozta és beindította a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot, mely a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget.  A támogatáshoz a kormány mobilizálni kívánja mind a központi költségvetési, mind pedig az önkormányzati forrásokat.
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj (a továbbiakban: Ösztöndíj) egy többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás, illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatása.
A pályázat kiírásának határideje: 2010. október 1.
A pályázat benyújtásának határideje: 2010. október 29.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-18 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!