Címlap

Kiváló minősítésű lett a Miskolci Tél - Kocsonyafesztivál

2010-09-03 15:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonya_osibeka.jpg

Kiváló minősítést kapott a Miskolci Kocsonyafesztivál a napokban. Erről, és a rendezvényről elkészült szöveges értékelőről, valamint annak tíz év alatt elért eredményeiről számoltak be sajtótájékoztatón a szervezők szeptember 2-án, csütörtökön, a Széchenyi u. 56. szám alatti új fesztiválirodában.

- A fesztivál sikerének titka, hogy már a szervezésében is országosan egyedülálló az együttműködés – mondta Rózsa Edit, idézve az egyik minősítőt. Az elmúlt évben jött ugyanis a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési program, melynek célja, hogy „rendet tegyen” a több mint 3000 hazai fesztivál között. A rendszerbe nem volt kötelező regisztrálni, és az összes fesztivál alig több, mint tíz százaléka tette meg, köztük a Kocsonyafesztivál is.

kocsonyafeszt_kivalo.jpg

- A legutóbbi rendezvény alatt három minősítő járta a városunkat öt napon keresztül, tehát nem csak a fesztivál napjait, hanem elő- és utómunkálatait is figyelemmel kísérték. Ezt követően 21 szempont alapján minősítették az ország egyetlen téli fesztiválját, a szempontok között olyanokat találhatunk, mint egyediség, koncepció, programszerkezet, társadalmi beilleszkedés, kommunikáció, színvonal, technikai adottságok, vagy fenntarthatóság. Ezek – és a többi, most fel nem sorolt – szempont alapján ítélték kiválónak a Miskolci Kocsonyafesztivált. Rózsa Edit hangsúlyozta: a minősítők egybehangzó véleménye szerint a Kocsonyafesztiválon megtaláltak minden olyan elemet, melyeknek egy mai modern közösségi rendezvény alapjainak kell lenni. – A szakemberek szerint fesztiválunk annyira jól bemutatja a város életét, hogy leginkább városfesztiválnak lehetne minősíteni – tette hozzá a fesztiváligazgató. A kiváló minősítést a rendezvény az elkövetkező két évben használhatja, ezt követően újból kell kérnie a minősítést.

A Kocsonyafesztiválnak nem ez az első rangos elismerése, hiszen korábban Turisztikai Nívódíjat kapott, mellyel azt ismerték el, hogy évek óta igyekszik a régió értékeit minél színesebben bemutatni. Emellett idén nyáron országos felmérést is végzett a Magyar Turizmus Zrt., 1000 ember részvételtével, melyből kiderült: a Kocsonyafesztivál jelenleg az ország hat legismertebb fesztiválja között foglal helyet.

kocsonyafeszt_babok.jpg

Tajthy Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!