Sport

Harcra készek az „Acél Tigrisek”!

2010-08-21 19:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szeptember végén indul a honi amerikaifutball bajnokság juniorszezonja, s bár nem kis nehézségeken túllendülve, de a Steelers utánpótlás-korosztálya is képviselteti magát a versenysorozaton, akárcsak tavaly.

Kisebb részt létszámproblémák, nagyobbrészt anyagi okok miatt az a megoldás született, hogy Miskolc és Nyíregyháza klubjai összefognak és közös csapatot indítanak. Nemrég lezajlottak az ezzel kapcsolatos előzetes egyeztetések, megszületett a kölcsönadási szerződés, aminek nyomán 31 Steelerses kerül névleg a Tigershez, ugyanakkor a tucatnyi nyírségi játékossal kiegészülő keret Miskolci Acél Tigrisek (röviden: Acéltigrisek) név alatt fut neki a bajnokságnak. (A manőver mindkét elemének technikai, adminisztratív oka van.) A költségek felezve, illetve logikusan oszlanak majd meg a felek között – a remélt dicsőség pedig mindenképp közös lesz; „dupla” öröm. Részben együtt edzenek majd a felkészülés időszakában, részben külön. Az első teljes létszámú gyakorlás napja szombat volt; a jövő hétvégén pedig edzőtáborba vonulnak a fiúk, Bükkszentkeresztre, az összecsiszolódás érdekében.

steelersjunior.jpg

A bajnokság nyitómeccse az Acéltigisek számára jelen állás szerint szeptember 19-én következik, elsőként a jászberényieket fogadják – akik, nem úgy mint tavaly, a szolnokiakkal vegyesen, hanem önállóan indulnak –, majd a második hazai alapszakaszi meccsen az egrieket, két hétre rá. Újabb két hét múltán Debrecenbe utaznak, végül Szolnokon zárják ezt a stációt. További mérkőzések az elért eredmények függvényében.

A Veritas Gold IV. Magyar Junior Kupa steelerses találkozói tehát:
szeptember 19. vasárnap Miskolci Acéltigrisek - Jászberényi Rozsomákok AFC
október 3. vasárnap Miskolci Acéltigrisek - Eger Heroes AFE
október 17. vasárnap Debrecen Gladiators AFE - Miskolci Acéltigrisek
október 24. vasárnap Szolnok Sparks - Miskolci Acéltigrisek

Forrás és fotó: Miskolcsteelers.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2010-08-23 11:16

    Mery

    irány a gyözelem felé hajrá Juniorok ACÉLTIGRISEK!!!!!

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!