Sport

Karatés nagyüzem Miskolcon

2008-02-07 13:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE karate.jpg

Tíz éven keresztül évről-évre hatalmas érdeklődést keltett a Miskolcon megrendezett karatés Mikulás-kupa. 2001-ben azonban vége szakadt a remek sorozatnak, ám a korábbi házigazdák csapata ismét összeállt és a jelek szerint hatalmas fába vágta a fejszéjét.

A részletekről a héten sajtótájékoztatón számoltak be a rendezők. Megtudtuk, hogy a Magyar Karate Szakszövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség, valamint a Justitia Fuji-Yama Sport Egyesület közösen rendezi meg a borsodi megyeszékhelyen az első Shito-ryu világbajnokságot, de a programba illesztették a Miskolc Open Világkupa versenyt, valamint az országos bajnokság küzdelmeit is. Dr. Mészáros János, a Szervező Bizottság elnöke elől járóban jogos büszkeséggel mutatta be a Toldi utca 9. szám alatt kialakított vadonatúj karate termet, amelyhez kondicionáló terem is társul. Hangot adott annak a meggyőződésének, hogy reményeik szerint a létesítményben igazi otthonra találhat Miskolc karate élete. Ezt követően a világversenyek előkészületeiről számolt be:
– A siker érdekében ismét együtt dolgozik a régi gárda. Összességében azonban legalább 600-700 ember összehangolt munkájára van szükség a zavartalan rendezéshez. Április 18.-20.-a között három versenyt rendezünk meg a Miskolc Városi Szabadidőközpontban. Pénteken elkezdődnek a nyílt Miskolc Open számai, és megkezdjük a világbajnokság számait is. Szombaton folytatódnak a csatározások, de bekapcsolódik a programba az országos bajnokság. Vasárnapra maradnak a kiemelt döntők, természetesen kiegészítő rendezvényekre is sor kerül majd – mondta a Magyar Karate Szakszövetség első embere.
A három napos rendezvényre 1500 résztvevő érkezik a világ sok országából. A vetélkedés több televízió képernyőjén jelenik meg, ugyanis a szerződéseket már aláírták. A megújult sportcsarnok nagyszerű otthona lehet a vetélkedésnek, a szervezők biztosak abban, hogy gazdaságosan képesek lebonyolítani a viadalt. Előfordulhat, hogy a Miskolcra érkezők közül lesznek, akik mindhárom versenyen (akár 4-5 számban is!) próbára teszik felkészültségüket, tudásukat, igyekeznek kihasználni a remek versenyzési lehetőséget.

D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!