VB 2014

Mit nassoljunk a foci vb alatt?

2010-07-02 08:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hölgyek most, hogy nagyban zajlik a focivébé, simán megnyerhetik a legkedvesebb feleségnek-barátnőnek járó elismerést, ha a tévét bámuló urak számára férfias nassolnivalókat készítenek a behűtött sörök mellé.

Íme tehát egy pár nassolnivaló:

Reuben-szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez:
• 8 szelet rozskenyér
• 15 dkg savanyú káposzta
• 30 dkg szárított marhasonka (bresaola)
• 4 szelet sajt
• 4 evőkanál majonéz
• 2 evőkanál ketchup
• 1 teáskanál reszelt torma
• fél evőkanál Worcestershire-szósz
• bors

A majonézt, a ketchupot, a tormát és a Worcestershire-szószt  jó alaposan összekeverjük, és friss borssal megszórjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd az egyik oldalukat jól megkenjük a szósszal, gazdagon megrakjuk a marhasonkával, ráteszünk egy szelet sajtot, végül a tetejére savanyú káposztát halmozunk. Rátesszük a másik kenyérszeletet is, és már lehet is tálalni. Könnyíthetünk a férjünk dolgán , könnyebb legyen neki a  tévézés közben fogyasztani, ha kisebb kockákra vágjuk és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essenek szét.

Darált hússal és sajttal megszórt tortillachips

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 nagy zacskó tortillachips
• 40 dkg darált marhahús
• 1 közepes fej hagyma
• 2 dl paradicsomszósz
• 15 dkg reszelt cheddar sajt
• 2 dl tejföl
• 1 darab erős paprika
• 2 evőkanál olaj
• só, bors

Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és 6-7 perc alatt besűrítjük. A tortillachipset elterítjük egy nagy tányéron, ráhalmozzuk a darált húst, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tetejére tejfölpöttyöket teszünk, és meghintjük a karikára vágott csípős paprikával.

Fetás-mentás padlizsánsaláta
Hozzávalók: 
• 2 darab közepes padlizsán
• 20 dkg feta sajt
• 10-15 darab friss mentalevél
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 darab szárított erős paprika
• 3 evőkanál édes fehér balzsamecet
• 1 dl napraforgóolaj
• 1 dl extra szűz olívaolaj
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, kontaktgrillben vagy teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg őket. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan keverjük el a kihűlt padlizsánkockákkal. Az olajok összekeverése után, morzsoljuk bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át. Pirítósra is tehetjük, de húshoz köretnek is kínálhatjuk.
Akinek  mindezt a felesége elkészíti és  ajánlotta:

molnarlaci.jpgMolnár László
éttermi mester
vendéglátó igazgató
Hotel Corvin Palace****Hajdúszoboszló




Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!