Sport

Hamvaiból DVTK?

2010-06-24 13:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A magyar NB I-es labdarúgó-bajnokság szezonját a 100 éves DVTK labdarúgócsapata kieséssel zárta. A szezon utáni időszakot bizonytalanság, és megválaszolatlan kérdések jellemezték. Megpróbáltunk válaszokat keresni.

A kiesés után felmerült az NB II-ben való indulás lehetősége, amire – mint azt előzetesen megírtuk – hétfőn délben a DVTK beadta a nevezését. A játékosok szerződése június 30-án lejár Somorjai, Dobos és Roszel kivételével, akik hosszabb szerződést kötöttek a klubbal. Takács Péter esetében más a helyzet, ő még amatőr státusban kötődik a DVTK-hoz 2012-ig. Takácsot és Balajti Ádámot is de a klub szabadon igazolhatóvá tette. A csapat több játékosa már meg is tette az első lépéseket a klubváltással kapcsolatban. Az első számú kapus: Mindaugas Malinauskas a Ferencváros színeiben edzett az elmúlt napokban, de az előzetes információk szerint Huszák Tamás és Dejan Vukadinovic pályafutása is Debrecenben folytatódhat.

dvtk-gyor_1.jpg

A csapat körül szárnyra kelt az információ: Nagy Bélát, a DVTK elnökét nem lehet elérni, vajon miért nem rendezi a dolgokat? Miért nem áll a közvélemény elé?

A híresztelésekkel kapcsolatosan megkerestük Nagy Bélát, aki portálunknak elmondta: nem bujkál, továbbra is a csapat sorsát igyekszik rendbe tenni, de ez csak akkor sikerülhet, ha a feladatra tud koncentrálni. A további tervekkel kapcsolatosan nem volt bőbeszédű, véleménye szerint kiderült: Miskolc Város Önkormányzata nem képes önerőből egyedül fenntartani a klubot üzemeltető Diósgyőr FC Kft.-t. Tárgyalásokat folytatnak több, lehetséges befektetővel, de Nagy Béla nem kívánta megnevezni őket. Arra a kérdésemre: mi lesz a játékosokkal és az edzőkkel, csak annyit válaszolt: a befektetővel kötött szerződés után fogják tisztázni a problémát.

Tornyi Barnabás helyzetéről is felvilágosítást kaptunk, a vezető szerint az ex-edző meg fogja kapni a bíróság által megítélt jogos fizetését, amit a csapattal kötött szerződése felbontása után követelt jogi úton, noha egyetlen döntetlent tudott csupán felmutatni a szezon során.

dvtk-gyor_2.jpg

Orosz Lajos, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere a témával kapcsolatosan kifejtette: dolgoznak azon, hogy a DVTK működéséhez megteremtsék a feltételeket, a Miskolc Holding egy többségi tulajdonost keres a klubot üzemeltető önkormányzat mellé. Az alpolgármester sajnálatát fejezte ki aziránt, hogy Nagy Béla az utóbbi időkben nem állt a közvélemény elé. Elmondása szerint a cél: egy szakmailag felkészült csapat és menedzsment induljon el az idei szezonban.

A DVTK üzemeltetéséről, illetve egy befektető ajánlatáról a mai nap folyamán Miskolc Város Közgyűlése is tárgyal, hogy pontosan milyen kondíciókkal, és ki szállna be a csapat üzemeltetésébe, nem lehet tudni, a grémium zárt ajtók mögött egyeztet a témáról.

Vajtó LászlóAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-02-20 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!