Közgyűlés

Több száz helyre riasztották a tűzoltókat

2010-06-18 21:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Országszerte több száz káreseményhez kellett vonulniuk a tűzoltóknak péntek délután a viharok és heves esőzések miatt, a legtöbb káreset Békés megyében volt.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője elmondta: délután Békés megyében volt a legrosszabb a helyzet, 156 káreseményről kaptak bejelentést. A megyében a közúti és vasúti közlekedésben is fennakadások vannak és az elektromos ellátás is akadozik. A térségben Csongrádban (75) és Bács-Kiskunban (25) is sok esethez riasztották a tűzoltókat.

A vihar Somogy és Tolna megyében is jelentős károkat okozott. Somogyban ötven helyre vonultak a szakemberek, Mesztegnyőn és Berzencén homokzsákokkal védekeznek és magasítják a töltést, hogy a víztározókban tudják tartani a vizet. Csurgón patak áradása okoz gondokat, Tab térségében a sok eső miatt pincékből kellett vizet szivattyúzni.

Tolna megyében szintén ötven káresethez riasztották a tűzoltókat, a megye északi részén 80 milliméter csapadék hullott. A térségbe 20 ezer homokzsákot visznek és több helyen is vizet kell szivattyúzni.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-29 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!