Városinfó

Holnap ülésezik a közgyűlés

2010-05-26 15:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Májusi ülését tartja csütörtökön Miskolc város önkormányzatának képviselőtestülete. Több mint két hónapja márciusban ülésezett utoljára a közgyűlés, ezért minden bizonnyal lesz miről vitatkozniuk a képviselőknek a Városházán holnap 9 órakor kezdődő önkormányzati ülésen.

Harmincnégy napirendi javaslat szerepel a közgyűlés meghívójában, ám ahogy lenni szokott, ez várhatóan kibővül majd a sürgősséggel beterjesztett előterjesztésekkel. A közgyűlésen valószínűleg a napirend előtti hozzászólás jogával is sok képviselő él majd, miként várhatóan a közgyűlés végi interpellációk száma sem lesz kevés.

A grémium napirendjén szerepel az önkormányzat 2009. évi költségvetésének teljesítéséről beterjesztett javaslat, illetve a város sport feladatairól szóló rendelet módosítása.

Az egyik előterjesztésben szó lesz az önkormányzat és az MVK Zrt. között 2011. június 1-jétől hatályos közszolgáltatási szerződés megkötéséről és a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” projekthez szükséges önrész, valamint a középtávon szükségessé váló autóbusz beszerzés finanszírozásáról.

Az oktatás témakörével más-más apropóból több napirendet érintően is foglalkoznak majd a képviselők. Ennek megfelelően szó lesz beiskolázásról, iskolai tehetséggondozásról, de különböző, az oktatási intézmények működését érintő pályázati lehetőségekről is. Emellett a közművelődés, és az idegenforgalom is terítékre kerül majd. A város közbiztonságának kérdése kiemelt szerepet kap majd a közgyűlésen, mivel a képviselők beszámolót hallhatnak a városi rendőrkapitányság munkájáról.

Elhangzik a közgyűlésen egy tájékoztató egy úgynevezett KÖZOP pályázat lehetőségéről is, amelynek témája kötöttpályás közösségi közlekedési eszköz létesítése Miskolc városközpont és az Avastető között. Javaslatot hallhatnak a képviselők a 2010-re vonatkozó turizmus-marketing feladattervre vonatkozóan, de tárgyalnak majd a testület a város hulladékgazdálkodási tervéről is.

Budai G.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!