Gazdaság

A Mechatronikai Ipari Parkot fejlesztik

2007-11-28 17:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyuttmukodes.jpg

Együttműködési megállapodás született a Miskolcon megvalósuló Mechatronikai Ipari Park érdekében, melyet szerdán írtak alá a városházán. Az együttműködés elsődleges célja, hogy a felek tapasztalataikkal, kapcsolati rendszerükkel, szolgáltatásaikkal hatékonyan járuljanak hozzá az ipari park betelepítéséhez és eredményes működéséhez.

A Mechatronikai Ipari Park a gazdaságfejlesztési, befektetési és foglalkoztatás-bővítési feltételek javításával közvetlenül szolgálhatja Miskolc, a kistérség, illetve közvetve a megye és a régió gazdasági folyamatainak kedvező alakulását. Nem véletlen, hogy első körben támogatást kapott a magyar kormánytól, és része lett a kiemelt fejlesztési projektnek, a Fejlesztési Pólus Programnak. A program a Miskolci Ipari Park bővítését tűzte ki célul, negyvenöt hektár zöldmezős területtel, és a teljes infrastruktúrával való ellátásával.
Minderről szó esett a városházán is, ahol Káli Sándor polgármester, dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, prof. dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, dr. Szilágyiné Baán Anna, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Dobrozsi István, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgató helyettese, Vékony Sándor, az Észak-magyarországi Munkaadói és Gazdasági Közösség alelnöke, Kissné Vékei Judit, az ITDH miskolci irodavezetője, Molnár Zoltán, a MIK Zrt. vezérigazgatója és Szentpéteri István, az Észak-magyarországi Gyáriparosok Szövetségének elnöke írta alá az együttműködési megállapodást.
Káli Sándor kiemelte, koncepcióváltás történt a befektetések keresésében. Míg korábban az volt a lényeg, hogy minél hamarabb betelepüljön a cég, addig mára ez megváltozott, az egyetemhez, a szakoktatási rendszerhez kapcsolják, olyan befektetőket keresnek, akik a helyi vállalkozóknak is megfelelnek, és hosszú távra telepszenek le a városban. Azokban a profilokban keresnek befektetőket, amelyhez a város adottságai megvannak, és zöld mezőt ajánlanak ehhez.
Dr. Halmai Gyula szerint nyilvánvalóvá vált, hogy ipari parkot kell létrehozni Miskolcon, ami két éve meg is történt, és az önkormányzati terület nagy részét már értékesítették is. A Mechatronikai Ipari Park kapcsán azt szeretnék elérni, hogy az uniós támogatással induló projekt fenntartható, önmagában is működő rendszer legyen. Az együttműködési megállapodást aláírókkal a város már korábban is együtt dolgozott, ennek az eredménye az elnyert támogatás.
Dr. Patkó Gyula aláhúzta, az egyetem számára fontos, hogy a várossal és meghatározó szervezetekkel együtt részt vehet egy ilyen programban. Örülnek a mechatronikai parknak, hiszen ilyen tanszéke már tizenöt éve van az egyetemnek, most pedig az ország első nanotechnológiai tanszéke is itt valósul meg. Az egyetemnek is fontos, hogy a hallgatói sikeresek legyenek, méghozzá itt a régiónkban.
Dr. Szilágyiné Baán Anna hozzátette, nem csak együttműködést, hanem feladatot is várnak, hiszen ez a projekt a munkáról szól. Az együttműködők közös munkája lehet a kulcsa annak, hogy sikeresen működjön a park. Ahol egyébként szolgáltatásokat is kell nyújtani, a kamara pedig ebben tud segíteni.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!