Városinfó

Ülést tart a miskolci közgyűlés

2010-03-03 15:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csütörtökön ülésezik Miskolc önkormányzatának képviselő testülete. A közgyűlésen tárgyalnak az idei költségvetésről, beszámoló hangzik el a "Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" nagyprojektről és sok más fontos téma is terítékre kerül majd.

A közgyűlés témái között szó lesz a város idei költségvetésének megalkotásáról, s napirenden szerepel egy pályázat is, amely a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozásával és a mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatásával kapcsolatos. A többlakásos épületek együttélési szabályairól, házirendjéről szóló Városi Együttélési Kódex megalkotásáról is tárgyalnak a képviselők, s egyes településrészi önkormányzatok neveinek megváltoztatásáról illetve egy új létrehozásáról is szó lesz majd a közgyűlésen.
Napirenden lesz emellett a szociális ellátásokról és a lakbértámogatás helyi szabályairól szóló rendelet módosítása, valamint a nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési, és tandíj összegének megállapításáról és kifizetésének szabályairól szóló rendelet megalkotása is.Javaslat hangzik majd el Miskolc közfoglalkoztatási tervének jóváhagyására, és a 2010/2011-es tanév előkészítésére, s szó lesz a közgyűlésen a Kemény Dénes uszoda melletti terület-, valamint a Szentpéteri kapuban kereskedelmi, gazdasági célra hasznosítható ingatlan értékesítéséről.

A zárt ülés témáival együtt összesen 42 napirendi javaslat lesz csütörtökön a képviselők asztalán, de várhatóan számos sürgősségi előterjesztés is megtárgyalásra vár majd a március 4-i közgyűlésen.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!