Városinfó

Közszolgálati megállapodás a Reményi Ede Kamarazenekarral

2010-02-25 11:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A 2011. évi és a későbbi évek regisztrációjához szükséges a közszolgáltatási megállapodás, amelynek megvalósulásáról szavaz jövő héten a miskolci önkormányzat.

remenyi.jpg
A közszolgálati megállapodás értelmében a zenekar együttműködik Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzatának kulturális intézményeivel és konzultál a hivatal Kulturális és Vendégforgalmi Osztályával. A zenekar így részt vehet egyéb országos és regionális pályázatokon, pluszforrást biztosíthat működéséhez, és ezáltal a város kulturális életének gazdagításához.
A miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tehetséges vonósaiból 1981-ben alakult a Reményi Ede Kamarazenekar. Saját rendezésű koncertjeivel fontos résztvevője az észak-magyarországi zenei életnek. Neve ismerősen cseng Európában és a Távol- Keleten egyaránt. 2007-ben a zenekar – fúvós és ütős művészekkel kiegészülve – a Therion rockegyüttessel, 2008-ban az  Epica koncerten lépett fel a miskolci jégcsarnok színpadán a Reményi Ede Kamarazenekar a „Bartók + …” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál műsorában. Széles repertoárjukból tetszése szerint választhat a közönség a barokk zenétől, a kortárs muzsikán át, a könnyűzenei jazz-, és rock-metal stílusig.
A Reményi Ede Kamarazenekar évek óta együttműködik az önkormányzati kulturális intézményekkel, és konzultál a hivatal Kulturális és Vendégforgalmi Osztályával.
Várható szakmai hatásai a zenekar a megkötött közszolgálati megállapodásnak, hogy az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról szóló 2008. évi XCIX. törvény értelmében benyújtható kérelem alapján elnyert támogatásokat  működési, szakmai tevékenységének fejlesztésére fordíthatja a Kamarazenekar. Előadó-művészeti tevékenységük erősíti a lokálpatriotizmust, fokozza az identitástudatot, segíti a hagyományápolást, a szabadidő kulturált eltöltését.

Búzafalvi Tamás


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!