Városinfó

Lakásokat kapnak a rendőrök

2010-02-22 14:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csütörtökön, március 4-én ülésezik újra Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A grémium – többek között – tárgyal egy olyan előterjesztést is, melynek célja a rendőrök lakáshoz juttatása.

A képviselők elé több, mint negyven előterjesztés kerül, ezek között szerepel a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságot megillető bérlőkijelölési jogok cseréjére, valamint újabb bérlőkijelölési jogok alapítására irányuló előterjesztés.
A kacifántos név mögött egy meglehetősen egyszerű, és érdekes előterjesztés található. Az önkormányzati lakásvagyon egy része szolgálati lakásként működik, ezek közül az úgynevezett belügyi rendeltetésű lakások képezik a legnagyobb arányt. A rendőrséget tipikusan „örökös bérlőkijelölési jog” illeti meg ezen ingatlanok vonatkozásában.
Az elmúlt időszakban a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság részéről igény mutatkozott egyrészt a meglévő üres szolgálati lakások bérlőkijelölési jogának cseréjére, másrészt újabb bérlőkijelölési jogok alapítására, illetve lakások tulajdonjogának megszerzésére. A közgyűlés még 2009. szeptemberében döntött arról, hogy a kényszerértékesítésre kerülő lakások megvásárlásához elkülönít száz millió forintot. Ezen körben érintettek a „fészekrakós lakás”-ként elhíresült ingatlanok is, amelyekhez csalással jutottak hozzá, és amelyek kapcsán már tavaly jelezte Káli Sándor polgármester, hogy ezekből megüresedés esetén szeretne minél többet megszerezni az önkormányzat.

Az előterjesztés szerint a kényszerértékesítések során az önkormányzat, mint árverési vevő eddig 3 db ingatlan tulajdonjogát szerezte meg, – melyek üres állapotba kerültek átadásra a MIK Zrt. részére –, és további lakások tulajdonjogának megszerzése is folyamatban van. A lefolytatott egyeztetések alapján ezen ingatlanok, valamint a pénzügyi keretből megszerzendő további lakások képezhetik a rendőrséggel megkötendő megállapodások alapját.
Az előterjesztés szerint Miskolc önkormányzata mindig is kiemelten kezelte a közbiztonság javítását együttműködve a helyi és megyei rendőri szervekkel, ehhez kapcsolódóan a határozati javaslat célja egyidejűleg a rendőrök lakáshoz juttatása. A határozati javaslat elfogadásával a rendőrség részére előreláthatólag olyan lakások kerülnek biztosításra, melyekre igény mutatkozik az állomány részéről.

Az önkormányzat rendelkezésébe olyan lakások kerülnek vissza a bérlőkijelölési jogok cseréjét követően, melyek pályáztatás útján, illetve elhelyezési kötelezettségek teljesítésére bérbe adhatóak.
Az Avas városrészt érintően a lakosság nyugalmát szolgálja, ha több szolgálati lakás létesül a területen – áll még az előterjesztésben.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!