Közgyűlés

Változik Miskolc sport rendelete

2009-12-14 08:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolccimer.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának többször módosított testnevelési és sport rendelete azzal a céllal jött létre, hogy megalapozza és létrehozza a város sportkoncepciójának megvalósításához szükséges feltételrendszert és szerkezeti keretet adjon a sport támogatására rendelt összegek felhasználásának.

Az Önkormányzat évente költségvetésének körülbelül 1 %-át fordítja a város sportjának fejlesztésére és működtetésére, melyet felhasznál a versenysport-élsport, az utánpótlás-nevelés, a diáksport, a szabadidősport támogatására, valamint sportlétesítmények üzemeltetésének, felújításának, fejlesztésének támogatására.

December 17-én ülésezik legközelebb Miskolc város képviselő-testülete. Napirendi pont lesz többek között a testnevelési és sportrendelet megváltoztatása. A javaslat szerint, a Bizottság kezelésében maradna a kizárólag nyilvános pályázat kiírásával szétosztható Sport Mecénás Alap kezelése, minden egyéb sportcélú támogatás (működési támogatás, rendezvénytámogatás, eredményességi támogatás, rendkívüli sporttámogatás) kiosztása pedig a Közgyűlés hatáskörébe kerülne.

A rendelet módosítása nyomán lehetővé válik a sportszervezetek támogatásának hatékonyabbá tétele. Objektív módon kerülhetnek súlyozásra azok a szempontok, melyek alapján a támogatások odaítélhetők: élvonalban való szereplés, utánpótlás nevelés hatékonysága, miskolci nevelésű sportolók száma, nézőszám, közvélemény érdeklődésének nagysága, lakóterületi szabadidő sportegyesületek működésének hatékonysága.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!