Bulvár

Ítélethirdetés a tokaji pénzszállító ügyében

2009-12-01 09:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Várhatóan ma hirdetnek ítéletet a tokaji pénzszállító-rablás ügyében, amelynek során a biztonsági őrt megölték, és 166 millió forintot vittek el 2007 márciusában. Nyolcan állnak bíróság elé.

Három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel, további öt személyt haszonszerzés végett, emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolással vádolnak. Négy vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

2007 márciusában - az ügyészség szerint - az elsőrendű vádlott terve alapján támadtak rá a pénzszállító autóra, amelyet az ügy harmadrendű vádlottja vezetett. Az autót kísérő biztonsági őr megölését előre eltervezték. A pénzszállítóban 166 millió forint volt, amikor Tokaj mellett egy földútra hajtott a sofőr, hogy a dolgát elvégezze. Amikor távolabb ment, a helyszínen elrejtőzött két támadó előjött és fegyverrel arra kényszerítették a kocsi biztonsági őrét, hogy szálljon ki az autóból. Egy előre elkészített zsineggel fojtogatni kezdték, majd többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt, és elmenekültek. Az ügy negyedik szereplőjével - akinek az volt a dolga, hogy a környéket figyelje - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt.

A vádlottak rövid ideig Miskolcon, majd a fővárosban bujkáltak. Ezt követően költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a vádlottak szüleinek segítségével a rabolt pénzből vásároltak. Az első és másodrendű vádlottak szüleit vádolja az ügyészség bűnpártolással.

Az emberölés büntetési tétele 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A bűnpártolásé 5 évig terjedő szabadságvesztés.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!