Címlap

A szeretet keresztje

2009-11-17 10:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE sztannat.jpg

Miskolcon is felállították a szeretet keresztjét. A Szent Anna templom kertjében található Fénykereszt Jézus Krisztus feltámadását és második eljövetelét hirdeti.

A kereszt felállítása a Szent Anna Egyházközösség képviselő-testületének javaslatára, és a hívek adakozásából jött létre. A szeretet keresztje október végén készült el. Akkor megemlékezést tartottak Zachar Géza atya emlékére, aki idén ünnepelte volna 80. születésnapját. Az akkori szentmisén megáldották a keresztet, majd a vasárnap tartott ünnepségen a plébános és a hívő emberek egy imát mondtak el a kereszt lábánál.

A keresztnek az eredete Franciaországból indult el, Jézus Krisztus feltámadását és második eljövetelét hirdeti. Magyarországon az első keresztet Debrecenben állították fel 2002-ben, egyébként a világon több mint 6 ezer ilyen kereszt van - mondta Pető László, a Szent Anna Egyházközösség képviselő-testületi tagja

A keresztek paraméterei az egész világon azonosak: mindenhol azonos a magassága, a színe, a tájolása és mindegyik ki van világítva. Kizárólag a kereszt anyaga és a szerkezete változhat. A magassága 7 méter 38 cm, mivel Jézus Krisztus keresztje a Golgota hegyén 738 méter tengerszint feletti magasságban állt.
Ez a fénykereszt, amely egyben a szeretetnek is a fényét akarja sugározni, a szeretet is hordozza. Azt a szeretet, amely az emberek között kell, hogy meglegyen. Tehát nem csak egy öncélú, hogy én üdvözülök, és hogy az én üdvösségemet szolgálja, hanem mindannyiunk üdvösségét szolgálja – mondta Szarvas Péter plébános.

Fotók

Tomorszki Ivett - Miskolc Televízió


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!