Közélet

Éjszakai haramiák

2009-11-16 20:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rablok.jpg

Elfogta a rendőrség annak a bűnözői csoportnak a tagjait, akik az elmúlt hónapokban idősekre támadtak, védtelen nyugdíjasokat raboltak ki. 

Az utóbbi időszakban, a szépkorúak ellen lezajlott támadás sorozatból az első, még áprilisban történt Miskolcon. Később egy nyolcvanéves, egyedül élő idős asszonyra támadtak otthonában éjjel a betörök.
- Az alacsony termetű férfi megindult felém, felültem az ágyba, de ő visszadobott, összetette a kezemet, összeszorította, lefogta az államat, hogy beszelni se tudjak–panaszolta Lengyel Sándorné, akit az éj leple alatt támadtak meg otthonában a rablók.
A támadók szerencsére nem okoztak komolyabb sérülést az idős néninek, de 600 ezer forint készpénzt és 100 ezer forint értékű ékszert vittek el tőle. Nem ő volt az egyetlen áldozat: az elmúlt néhány hónapban több miskolci és Miskolc környéki településeken támadtak védtelen, idős emberekre, akik a rablást megelőzően már valamilyen módon kapcsolatba kerültek a támadókkal.
Házaló tolvajok

A házaló tolvajok, főleg idős embereket szemelnek ki, a sértettek hiszékenységét kihasználják, próbálnak trükkökkel pénzt kicsalni. Néha ÉMÁSZ-dolgozónak adják ki magukat, máskor csak pénzt szeretnének váltatni, vagy egyetlen pohár vizet kérnek – mondta el érdeklődésünkre Bakk Richárd, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőhelyettese.

A gyanúsítottak közül öten előzetes letartóztatásban vannak, akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. Olyan, több főből álló csoport követte el a bűncselekményeket, akik nemrég szabadultak a börtönből.
- Az elkövetők olyanok, mint egy nagycsalád, kilencen voltak, hét embert előállítottunk és gyanúsítottként kihallgattunk a bűncselekményekkel kapcsolatban. Harminc-negyvenöt év az átlagéletkoruk. Csoportosan elkövetett rablássorozatról van szó, ezért a gyanúsítottak öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. A rendőrség továbbra is arra kéri az idős embereket, hogy otthonukban ne tartsanak nagyobb értékű készpénzt, és ha tehetik, szerezzenek be riasztó eszközt - érvelt Márku László, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság főnyomozója.
Miskolc Televízió - Tomorszki Ivett

 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!