Kultúra

Miskolci Filmalap

2009-11-12 15:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Létrejött a Miskolci Filmalap, melynek célja, hogy lerakja a régióban a világ legdinamikusabban fejlődő iparágának – a film, videó és média iparnak alapjait, amely most szinte kizárólag Budapest-központú.

A projekt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra épül – feladatai között az oktatási és képzési folyamatok beindítását is tervezi.
Magyarországon 2007-ben 55-60 milliárd forintot mozgatott meg a hazai és nemzetközi filmipar, amely jórészt a fővárosra koncentrálódott. A cél, hogy ebből a pénzből Magyarország más régióiba, így esetünkben városunkba is jusson. A sajtótájékoztatón, ahol bejelentették az Észak-Magyarországi Regionális Filmalap létrejöttét, részt vettek annak a filmnek az alkotói, akik pár hónapig most Miskolcon dolgoznak. Az Utolér című thriller forgatása idején több, mint húszmilliót költöttek már a városban és a mintegy hetvenfős stáb egynegyede, ahogy a több száz fős statisztéria is helyi erő.
A film premierjét – melyhez több mint hatvan helyszínt használnak a városban – a jövő évi CineFestre a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra tervezik. A produkció teljes költségvetése 240 millió forint. Miskolc Televízió- Czikora Ágnes


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-07 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!