Környezet

Környezettudatos nevelés

2009-11-11 19:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolci állomásához érkezett a Környezettudatosság-, Tudatos Környezeti magatartásra nevelés című országos roadshow, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezett.

 A rendezvény előadásai helyi és térségi szinten próbálnak segítséget nyújtani a környezetvédelem és a fenntarthatóság gyakorlatban történő alkalmazásához, a helyi döntéshozók és a pedagógusok számára. Fotók itt!

A zöld tudat, a környezettudatos gondolkodás és életmód nem csupán lehetséges alternatíva, hanem az egyetlen lehetőség a fenntartható fejlődés irányába. A fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése társadalmi felelősség - hangsúlyozta Tóth Ákos, az Európai Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa, aki egy országos roadshow részleteit ismertette a miskolciakkal.
Az roadshow első része a döntéshozókhoz szól, arra ösztönözve őket, hogy egy-egy helyi beruházás során ne csak a gazdasági és pénzügyi szempontokat, hanem a társadalmi és a környezetei hatásokat is vegyék figyelembe.
Majd a fiatalok neveléséért felelős pedagógusokhoz is szóltak. A szakemberek szerint a gyerekeket a környezettudatos életmódra csak személyes példamutatással lehet nevelni.

Miskolc Televízió- Póczos Nikolett


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!