Bulvár

Paneltűz: a lakók fellebbeznek

2009-10-26 22:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozepszer20-lakok.jpg

Egy egész család, az édesanya és két gyermeke vesztette életét nyáron az avasi paneltűzben. Több lakás teljesen leégett vagy szétázott, sok családnak mindene odaveszett. A szakértői vizsgálat során nem derült fény a tűz okára és nem találtak felelőst sem, a lakók fellebeznek.

A tűz az egyik hatodik emeleti lakásból terjedt tovább, a személyi felelősség kérdését még most is vizsgálja a rendőrség.  A szakértői tűzvizsgálat eredményét nem fogadják el a lakók, fellebbeznek, és új vizsgálatot követelnek. A Középszer utca 20. szám alatt a lakástulajdonosok nagy része – 24 lakó – írta alá azt a dokumentumot, melyben újabb vizsgálatot követelnek az érintettek, szeretnék, ha új szakértőket vonnának be az ügybe. A lakók meg akarják tudni, mi vezetett az augusztus 15-ei tragédiához. Fotók

„A tűz oka ismeretlen”

A tűzvizsgálati jelentésben az áll, hogy a tűz oka ismeretlen, vélhetően dohányzás vagy nyílt láng okozta a pár perc alatt továbbterjedő hatalmas lángokat.
- Valaki mondja meg, mitől gyulladt ki a ház. A találgatásokat, hogy vagy dohányzás, vagy nyílt láng okozta, nem tudom elfogadni. A papíron azt emelték ki, hogy a tűz oka ismeretlen, ezt senki sem fogadja el a házban - mondta felháborodva Illés Tünde, a ház egyik lakója.
- Ha ég a lakásom, megpróbálom eloltani a tüzet vagy ordítok, kiabálok, hogy valaki a segítségemre siessen, de itt nem ez történt. Kigyulladt a hatodikon a lakás, a tulajdonos nem szólt senkinek, pedig a szomszédjának még poroltója is van – tette hozzá egy másik lakó, Orliczki Mihályné. 

  kozepszer20.-fellebeznek.jpg

A dokumentumot, amelyben új vizsgálatot kérnek a lakók október 22-én elküldték a tűzoltósághoz. Bódi Zoltántól, a tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, nem volt még példa rá Miskolcon, hogy tűzvizsgálati jelentés ellen fellebbezzenek az érintettek.
- Valóban az áll a jelentésben, hogy a tűz keletkezésének oka ismeretlen. A jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok miatt lett így meghatározva. A tűz keletkezésének ideje, helye és a tűzszerelésre vonatkozó megállapítások azonban kivétel nélkül  tényszerűen szerepelnek a jelentésben - hangsúlyozta a szóvivő.
 
A lakók ragaszkodnak az új vizsgálathoz, meg akarják tudni a tűz pontos okát és keresik a felelőst, mint mondják a tartószerkezet és a megrongált berendezések javíthatók, de a három áldozat nem hozható vissza soha sem.

Miskolc Televízió


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-10-27 19:58

    mimino

    nagy a lapítás, valaki nagyon el akarja gereblyézni a dolgot.. hol is dolgozik a 6. emeleten lakó nő kisfia?

Miskolc TV mai műsora

2020-07-02 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!